Genetik verileri fiziksel parametrelerle birleştiren yerli girişim: Uniqgene

Uniqgene, dünyada hızla gelişen ve güncel teknolojilerden biri olan genetik testler ve makine öğrenme algoritması ile sunduğu sporcu takibi hizmeti sayesinde sporcuların potansiyellerini keşfetmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.
Genetik verileri fiziksel parametrelerle birleştiren yerli girişim: Uniqgene

Bireylerin doğuştan gelen genetik verilerini fiziksel parametrelerle birleştirerek anlamlı verilere dönüştüren bir girişim olarak karşımıza çıkan Uniqgene'in Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın kazananları arasında yer aldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

2018 yılının Eylül ayında Seher Yurt ve Yasemin Ük tarafından kurulan Uniqgene, şu an için 6 kişilik bir ekip ile yoluna devam ediyor. Uniqgene, dünyada hızla gelişen ve güncel teknolojilerden biri olan genetik testler ve makine öğrenme algoritması ile sunduğu sporcu takibi hizmeti sayesinde sporcuların potansiyellerini keşfetmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Uniqgene, bilimsel ve teknolojik yöntemlerle ürettiği genetik testleri algoritması ile birleştirerek spor kulüplerine takım takip sistemini de sunuyor. Altınordu Spor Kulübü, Göztepe Futbol Kulübü, Galatasaray Yelken, Fenerbahçe Spor Kulübü gibi sporcuları içeren kurumlarla yaptığı çalışma ve iş birlikleri sayesinde 80’den fazla sporcuya ulaşma imkanı bulan Uniqgene, şu anda genetik testleri daha geniş çapta ve Olimpiyat seviyesindeki sporcuların geliştirilmesinde kullanılması için yeni kurumlarla da görüşmeler içinde.

Uniqgene'in web sitesinde yer alan bilgilere göre şu ana kadar 350'yi aşkın kişi Uniqgene sayesinde kendine uygun antrenman programını belirledi. 

Uniqgene'in şu ana kadar yaptığı çalışmalarda fiziksel verileri genetik altyapıları ile birleştirerek yüzde 75’lerden yüzde 90 seviyelerine kadar çıkan bir doğruluk oranına ulaştıklarını da paylaşalım.

Rakiplerinden farklı olarak daha çok spor kulüpleri ve federasyonların antrenman performansını geliştirmeye yönelik ve uzun süreli takip sağlayabilecekleri bir sistem üzerine çalışan Uniqgene, algoritması ile birden fazla gen bölgesini puanlayarak sporcunun performansını artırmasına yönelik geri bildirimler sunabiliyor.

Kullanıcılarına Uniqgene Potansiyel Paketi, Profesyonel Paketi ve Premium paketi olmak üzere 3 farklı paket sunan Uniqgene, bu paketlerin satışı ve kulüplere sunduğu takip sistemi ile gelir elde ediyor. Şu an için herhangi bir yatırım almayan Uniqgene'in yatırım turuna hazırlandığını da ekleyelim. İlerleyen dönemde Uniqgene'in yatırım turu ile ilgili detayları da sizlere aktaracağız.

Daha fazla sporcuya, spora yeni başlayan 5-12 yaş arası çocuklara ulaşarak bireylerin daha başarılı bir geleceğe adım atmasını sağlamayı hedefleyen Uniqgene, takip sistemini testlere entegre ederek globalde satışlara hazırlanmak da istiyor.

Uniqgene'in uzun vadeli planları arasında ise yeni teknolojileri testlerine dahil etmek ve makine öğrenmesini obezite, kanser riski, stres, uyku düzeni gibi farklı alanlarda kullanabilecekleri yeni platformlar oluşturmak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.