Kültepe Yatırım 2021 yılında 10 girişime yatırım yaptı

Kültepe Yatırım, 2021 yılı istatistiklerini hazırladığı bir infografik ile bizlerle paylaştı.
Kültepe Yatırım 2021 yılında 10 girişime yatırım yaptı

Teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapma hedefi ile 2019 yılını Eylül ayında Kayseri'de kurulan Kültepe Yatırım'ın yaptığı yatırımları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Kültepe Yatırım, 2021 yılı istatistiklerini hazırladığı bir infografik ile paylaştı.

Edindiğimiz bilgilere göre Kültepe Yatırım, 2021 yılında toplamda 1200'ün üzerinde girişimi inceledi ve 728 girişimin sunumlarını dinledi. 339 girişimler ise birebir görüşmeler yapan Kültepe Yatırım, toplamda ise 10 girişime yatırım yaparak yılı kapattı.

Kültepe Yatırım'ın portföyünde ART Labs, Barty, Batron Enerji, Earnado, Fonbulucu, Juphy, Medialyzer, Packupp, PromoSEED, Startupfon ve Vahaa gibi girişimler yer alıyor.

Tarım, biyoteknoloji, enerji, lojistik, e-ticaret, yazılım ve hizmet sektörlerinde hizmet veren girişimlere yatırımlar yapan Kültepe Yatırım'ın yatırım yaptığı girişimlerin her birinin değerlemesi ise ortalama olarak 2,5 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

Kültepe Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım sonrası hızlı bir ivmelenme kazanarak istihdama da katkı sağlayan girişimlerin çalışan sayıları ortalama 2,5 kat artış da gösterdi. Kültepe Yatırım'ın portföyündeki 4 girişim ise 2022 yılı ilk çeyreği içinde yeni yatırım turuna çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kültepe Yatırım girişimlere en çok network, iş geliştirme, finans ve satış konularında destek oluyor. 2022 yılında da yatırımlarına devam edecek olan Kültepe Yatırım ayrıca yeni kuracağı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ileri aşamalardaki girişimlere de yatırım yaparak ekosisteme katkıda bulunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.