Turkcell Dergilik'in 2021 karnesi: 68 milyon yayın ve makale okundu

Turkcell'in dergi ve gazeteyi tek platformda buluşturan Dergilik okuyucusu 2021'de 68 milyondan fazla yayın ve makale okudu. 23 milyondan fazla podcast yayını dinledi.
Turkcell Dergilik'in 2021 karnesi: 68 milyon yayın ve makale okundu

Turkcell'in dijital yayın platformu olarak karşımıza çıkan Dergilik, 2018'de günlük gazeteleri de eklemiş, o yılın Ocak ayında  toplamda 4,3 milyon okuma sayısına ulaşmıştı. Bu duruma paralel olarak edindiğimiz bilgilere göre Dergilik okuyucusu 2021 yılında 68 milyondan fazla yayın ve makale okudu. 23 milyondan fazla podcast yayını dinledi. En fazla okunan dergi kategorileri ise yaşam, spor, mizah ve iş dünyası oldu.

Dergilik’te yıl içerisinde toplam 30 milyon makale dinlendi. İlgiyle dinlenilen makalelerin başında astroloji gündemindeki son gelişmeleri aktaran ‘Yıldızınız Bugün Ne Söylüyor?’ temalı içerik geldi. ‘Sosyal Medyada Sık Yapılan Gizlilik Hataları!’ ile dijital dünyadaki konumunu merak eden okurlar, ‘En İyi Yağ Yakan 10 Besin’ ile de fit kalmanın yollarını araştırdı.

Dergilik’in 2021’de kullanıcılarıyla buluşturduğu podcast yayınları da oldukça beğenildi. Uygulamaya eklenen podcast bölümü sayesinde kullanıcılara sunulan içerik daha da zenginleşti. Psikoloji, sağlık, teknoloji, dekorasyon, finans, yaşam, eğlence gibi konularda birçok yayın toplam 23 milyondan fazla dinlendi. Özellikle psikoloji içerikleri yoğun ilgi gördü. ‘Üstün Zekalı İnsanlar Neden Mutlu Olamıyor?’ ve ‘Filozof Epiktetos’tan Acılara Karşı Güçlü Durmak için 14 Yöntem’ yayını Dergilik’te en fazla dinlenen podcast’ler olarak öne çıktı.

Son 20 yıl içinde dünya genelinde dijital medya araçlarının oldukça fazla kullanıldığı biliniyor. Bu, 2020 yılında yoğun olarak gözlenmişti. Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan Türkiye dahil birçok ülkede etkisini gösteren Covid1-9 pandemisi diğer alanlarda olduğu gibi medyada da dijitalleştirmeyi hızlandırmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.