Toyota Japonya'da donanım ve yazılım için iyileştirmeler yapacak

Toyota'dan pazartesi günü yapılan açıklamaya göre donanım ve yazılım için iyileştirmeler yapacak. Bu önce Toyota'nın ana vatanı Japonya’da başlayacak.
Toyota Japonya'da donanım ve yazılım için iyileştirmeler yapacak

Geçtiğimiz günlerde Toyota, sürücülere sağladığı uzaktan çalıştırma sistemini abonelik ücreti olarak talep edeceğini yazmıştık. Remote Connect aboneliği olarak adlandırılan sistem, 2018 ve sonraki model Toyota araçları kapsayacağını söylemiştik. Sistemin abonelik bedeli aylık, yıllık ise 80 dolar olacağını kaydetmiştik

Bu hafta şirket yeni bir haberle daha gündeme geldi. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre donanım ve yazılım için iyileştirmeler yapacak. Bu önce Toyota'nın ana vatanı Japonya’da başlayacak. Buna göre Ocak ayının sonlarında başlatılacak.  

Kinto Factory olarak bilinen hizmet kapsamında yeni güvenlik özellikleri, yenilenmiş iç mekanlar ve araç bilgisayar sistemlerine yazılım yükseltmeleri sunacak. Bunun önümüzdeki yıllarda diğer ülkelere yayılması planlanıyor. Şirket, bunu müşterilerin araçlarını giderek daha uzun süre elinde tutması nedeniyle yaptıklarını belirtti.

Otomobiller için özelleştirme ve güncellemeler sunan bir hizmetin gelecek yıl piyasaya sürüleceği söylendi. Bu hareketin temelinde Toyota'nın mobilite şirketine dönüşme hedefi yatıyor. Dolayısıyla Toyota’nın 2019’da piyasaya sürülen ve araç paylaşım hizmetleri sunan Kinto markasının bir parçası.

Geçen aylarda Toyota, yürüyüş alanları için geliştirdiği üç tekerlekli e-scooter'ını tanıtmıştı. Toyota C+walkT adı verilen araç, hem iç hem de dış mekanlardaki yürüyüş alanlarında insanlara yardımcı olmak için tasarlandığını ve saatte 10 kilometreye kadar hızlara ulaşabildiğini paylaşmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.