Paribu, dijital tasarım stüdyosu SHERPA'yı satın aldı

Bugün edindiğimiz bilgilere göre 5 milyonu aşkın kullanıcısıyla faaliyetlerini sürdüren Paribu, deneyim tasarımı stüdyosu SHERPA’yı bünyesine kattı.
Paribu, dijital tasarım stüdyosu SHERPA'yı satın aldı

Ülkemizin en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Paribu'dan ve kullanıcı deneyimi odaklı dijital tasarım stüdyosu SHERPA'dan sizlere pek çok kez bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre 5 milyonu aşkın kullanıcısıyla faaliyetlerini sürdüren Paribu, deneyim tasarımı stüdyosu SHERPA’yı bünyesine kattı.

Paribu ve SHERPA arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. DAM Bilgi Teknolojileri A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve önce Türkiye’de sonra da tüm dünyada dijital ürünler ve servisler için kullanıcı deneyimi tasarımı hizmetleri sunan SHERPA'nın 2020 yılından bu yana Paribu’nun iş ortağı pozisyonunda olduğunu da hatırlatalım.

Paribu’nun bir sonraki nesil web ve mobil uygulamasının kullanıcı deneyimleri üzerine çalışmalar yürüten SHERPA, 2022 yılının Ocak ayından itibaren Paribu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak.

Bu gördüğünüz tasarımın arkasındaki ajans

Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı SHERPA’nın geçtiğimiz dönemlerde Webrazzi ile çalıştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Webrazzi olarak yeni arayüzümüzü 2020 yılında SHERPA ile birlikte tasarlamıştık

Paribu’nun yakında çok sayıda yeni projeye imza atacağına ve bu projelerde kusursuz müşteri deneyimine ulaşmayı hedeflediğine değinen Paribu CEO’su Yasin Oral, bu bakış açısıyla stratejik bir hamle olarak SHERPA’yı Paribu bünyesine kattıklarını açıkladı.

Bu hamlenin aynı zamanda Paribu’nun globalleşme yönünde attığı adımlardan biri olduğunu belirten Oral, Türkiye pazarında gösterdikleri performansın onları global ölçekte de dikkat çeken bir duruma getirdiğini de sözlerine ekledi.

Yerel pazardaki başarılarını global ölçeğe taşımak için çalışmalarını son hızıyla sürdürdüklerini belirten Oral, alanında Türkiye’nin en yetkin kurumu olan SHERPA ile kullanıcılarının neyi, nasıl istediğini daha iyi analiz edecek ve Paribu olarak büyümeye hız kesmeden devam edeceklerini de belirtti.

Türkiye blokzincir ekosisteminde görülen en önemli birlikteliğin içinde olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Sherpa kurucusu Yakup Bayrak, ortak kültürel değerlere sahip oldukları, alanında lider fintech kurumuyla birleşecek olmanın, ülkemizde deneyim tasarımına verilen önemin çok güçlü bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Yatırıma dair detayların konuşulduğu yayınımıza buradan ulaşabilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.