Apple, yeniden artan vaka sayıları nedeniyle 8 fiziksel mağazasını kapattı

Apple, ABD ve Kanada'da bulunan sekiz perakende mağazasını geçici olarak kapattı.
Apple, yeniden artan vaka sayıları nedeniyle 8 fiziksel mağazasını kapattı

Ülkemizde zamlarla gündem olan Apple, globalde ise daha farklı konularla kendine yer buluyor. Apple, aşılara ve alınan önlemlere rağmen etkisi devam eden ve her geçen gün yeni bir varyantı hayatımıza dahil eden Covid-19 salgını nedeniyle 7 fiziksel mağazasını daha kapatma kararı aldı. Bloomberg'ün haberine göre Apple, ABD ve Kanada'da bulunan sekiz perakende mağazasını geçici olarak kapattı. Bu noktada Apple'ın eğer bir personelde Covid-19 tespit edilirse mağazalarını kapattığını da hatırlatmak gerek. Yani ilerleyen günlerde 8 mağazanın sayısının artma olasılığı da var.

Açıklanan bilgilere göre Apple, Miami'deki Dadeland, Palm Beach'teki The Gardens Mall, Atlanta'daki Lenox Square ve Cumberland Mall, Houston'daki Highland Village, Ohio'daki Summit Mall, New Hampshire'daki Pheasant Lane, Montreal'deki Sainte-Catherine mağazalarını kapattı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Apple, düzenli olarak koşulları izlediklerini ve sağlık önlemlerini müşterilerin ve çalışanların refahını desteklemek için ayarlayacaklarını söyledi. Düzenli testler ve günlük sağlık kontrolleri, çalışan ve müşterilere maske zorunluluğu gibi önlemler alan Apple, çalışanlarına ücretli hastalık izinleri de sunuyor. 

Covid-19, son dönemde Apple'ı sadece fiziksel mağazalar konusunda etkilemedi. Şirket, aslında şubat ayında ofislere hibrit modelde geri dönmeyi planlıyordu. Ancak bu plan da artan vakalar nedeniyle sekteye uğradı. Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendi. Şirketin CEO'su Tim Cook, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve işe dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi. Aynı zamanda Apple'ın tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceği iddia edildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.