Sağlık girişimi Tasso, B Serisi yatırım turundan 100 milyon dolar yatırım aldı

Tasso'nun yatırım turuna Shaw grubu, Senvest, InCube, SVB İnovasyon Fonu, Foresite Capital, Hambrecht Ducera Growth Ventures, J2V, Cedars-Sinai ve Merck GHIF katıldı. 
Sağlık girişimi Tasso, B Serisi yatırım turundan 100 milyon dolar yatırım aldı

Geçen günlerde Bill Gates, 2021 yılının sona yaklaşmasıyla, pandeminin etkilerinden ve yakın geleceğe dair tahminlerinden bahsetmişti. Gates, teknoloji sektörünün evde sağlık teşhislerine olanak tanıyacak bir duruma geleceğini söylemişti. Bu alanın yatırımcılar adına karlı olduğuna inanıyor. 

Teknoloji dünyasının ünlü ismi bu tahmininde oldukça haklı. Özellikle pandemi döneminde evde sağlık teşhisine odaklana şirketler birbiri ardına yatırım aldı ve almaya devam ediyor. Geçen Kasım ayında taşınabilir kan testi cihazı üretmeye odaklanan Criam, 2,1 milyon dolar yatırım aldığını ve gelen yatırımı kan grubu ve hastalık teşhis teknolojisinin geliştirilmesini ilerletmek için kullanılacağını yazmıştık. Şirketin amacının Covid-19, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkları tespit edecek test kitlerine odaklanmak olduğunu söylemiştik. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; evde kan toplama cihazı üreticisi Tasso, B Serisi yatırım turundan 100 milyon dolar yatırım aldı. Tur, RA Capital Management tarafından yönetildi. Yatırım turuna Shaw grubu, Senvest, InCube, SVB İnovasyon Fonu, Foresite Capital, Hambrecht Ducera Growth Ventures, J2V, Cedars-Sinai ve Merck GHIF katıldı. 

2011 yılında ABD'de kurulan Tasso, yeni gelen finansmanı kan toplama cihazlarına olan talebi karşılamak adına üretim ve operasyon kapasitesini genişletmek için kullanacak. Tasso CEO'su ve kurucu ortağı Ben Casavant, "COVID-19 pandemisi ile sağlık hizmetleri hakkında temel bir değişim oldu. Hasta merkezli, ev içi çözümlere olan talep her zamankinden daha fazla. Bu yatırımla şirketimizin başarısı onaylanıyor" diyerek yatırım turu hakkındaki görüşlerini ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.