Metaverse için oyun teknolojileri geliştiren Abrakadabra Games, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Abrakadabra Games, WePlay Ventures’tan 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. WePlay Ventures’ın Abrakadabra Games'e ne kadar yatırım yaptığı ise paylaşılmadı.
Metaverse için oyun teknolojileri geliştiren Abrakadabra Games, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Metaverse için oyunlaştırma teknolojileri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Abrakadabra Games, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Abrakadabra Games, WePlay Ventures’tan 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 

WePlay Ventures’ın Abrakadabra Games'e ne kadar yatırım yaptığı ise paylaşılmadı. Mehmet Tokgöz tarafından kurulan Abrakadabra Games, son zamanlarda oldukça popülerleşen Metaverse için oyun teknolojileri geliştirmek amacıyla yola çıkan bir girişim. 

2 yıllık AR-GE süreci sonunda United States Patent and Trademark Office (USPTO) tarafından patentlenen Vieverse platformunun geliştirmelerini tamamlayarak kullanıcıların deneyimine sunmaya hazırlanan Abrakadabra Games, alınan yeni yatırım ile birlikte ekibini büyüterek global arenada başarı yakalamayı hedefliyor.

Abrakadabra Games tarafından geliştirilen Vieverse platformu sayesinde kullanıcılar, herhangi bir videoyu saniyeler içinde oynanabilir oyunlar haline getirebilecek. Kısacası Vieverse, yüksek çözünürlükteki videoları herhangi bir yazılım ve tasarım bilgisine ihtiyaç duyulmadan oyunlaştırabilmesine olanak sağlıyor.

Vieverse platformunun kapalı beta testlerini tamamladığını ve kısa süre sonra tüm kullanıcılar için sunulacağını da paylaşalım. Abrakadabra Games tarafından aktarılan bilgilere göre çıkarılacak olan Abrakadabra Token ile kullanıcıların Play-to earn, Watch-to earn ve Create-to earn gibi farklı modellerle gelir elde etmesine imkan sağlanacak.

Web3 ve Blockchain altyapısı ile dünyanın ciddi bir dönüşüm yaşacağının altını çizen Abrakadabra Games Kurucusu Mehmet Tokgöz, Vieverse ile hedeflerinin yaratıcı ve üretici her yaştan ve her kültürden kullanıcının beraber üretip ve eğlenirken ciddi paralar da kazanabilecekleri dev bir blockchain video oyun medya platformu kurmak olduğunu belirtti.

Abrakadabra Games ekibiyle tanıştıklarında eşi benzeri olmayan bir oyunlaştırma teknolojisi ve vizyonla karşılaştıklarını paylaşan WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit, WePlay olarak ekibine ve potansiyeline inandıkları her girişim gibi Abrakadabra Games’e de yatırım gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.