Sağlık verisi işine odaklanan Innovaccer, 150 milyon dolar yatırım aldı

Innovaccer'ın değerlemesi 3,2 milyar dolara çıktı. Yatırım turu Mubadala Capital tarafından yönetildi.
Sağlık verisi işine odaklanan Innovaccer, 150 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektöründe veri, klinik destek sağlamaya ve risk altındaki hastaları yönetmeye yardımcı oluyor. Böylece sağlık çalışanları tedavi sürecinin hastaların üzerindeki etkisini daha iyi gözlemliyor. Çünkü kişisel sağlık verileri bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığına ilişkin her türlü bilgiyi sunuyor.

Bu noktada salgının da etkisiyle sağlık hizmeti verileri dünya genelinde gün geçtikçe büyüdüğünü ve bunun veri yönetiminin nasıl yapılması gerektiği sorusunu beraberinde getirdiğini yazmıştık. Buna bağlı olarak Kasım ayının ortasında sağlık platformu Lifen, 58 milyon dolar yatırım aldığını belirtmiştik. Girişim, tıbbi raporlarla başlayarak sağlık sektörü için dijital altyapı üzerinde çalıştığını ve yatırım turunu Creadev ve Lauxera Capital Partners tarafından yönetildiğini söylemiştik. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre sağlık veri işine odaklanan şirketi Innovaccer, 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 375 milyon dolara yükseldi. Innovaccer'ın değerlemesi 3,2 milyar dolara çıktı. Tur, Mubadala Capital tarafından yönetildi. Yatırım turuna M12 fonu B Capital Group, OMERS Growth Equity, Dragoneer, Steadview Capital, Tiger Global Management, Whale Rock Capital Management katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. 

Mubadala Capital'den yapılan açıklamada 2019'dan beri şirketin yatırımcısı olduklarının altını çizildi. Şirketin bu alanda yeni standartlar belirlemek konusundaki başarısına dikkat çekildi. Bunun nedeni şirketin geliştirdikleri işin kolay ve anlaşılır olmasına bağlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.