NFT jetpack'leri satan kripto girişimi Jadu, General Catalyst liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Los Angeles merkezli Jadu, General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. 
NFT jetpack'leri satan kripto girişimi Jadu, General Catalyst liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse'e ve NFT'lere odaklanan, ayrıca artırılmış gerçeklik dünyası geliştirmek için Mirrorverse adını verdiği alan geliştiren Los Angeles merkezli Jadu, General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım aldı. 

Jadu'nun yatırımcıları arasında LionTree, Coinbase Ventures, The VR Fund, PKO Investments & Progression Fund, şu anda Bored Ape Yacht Club'ı yöneten Guy Oseary, Ashton Kutcher'ın Sound Ventures'ı, Time başkanı Keith Grossman ve Snoop Dogg'un menajeri Nick Adler yer alıyor.

Yeni yatırım, Jadu'nun geçtiğimiz pazar günü 4.4 milyon dolarlık birincil satış yapan NFT koleksiyonu Jadu Hoverboard'larının piyasaya sürülmesinin hemen ardından yapıldı. Jadu Hoverboard'lar o tarihten beri ikincil piyasada işlem görüyor ve şimdiden 20 milyon dolarlık bir piyasa değeri oluşturdu bile. 

Milyonlarca dolar pikselli NFT jetpack'leri ve uçan kaykaylar satan kripto girişimi Jadu, açık meta veri tabanı ilkelerini takip ediyor. Jadu, bu sayede Mirrorverse'i birlikte çalışabilir olacak şekilde inşa ediyor. Bu da harici üç boyutlu NFT avatarlarının dünya içinde kullanılabileceği ve Jadu'nun NFT öğesinin birden fazla meta veri deposu alanında da kullanılabileceği anlamına geliyor.

Jadu CEO'su Asad J. Malik, NFT'lere olan bu ilginin artık bunaltıcı seviyelerde olduğunu, ancak Jadu olarak şimdilik daha geniş platformlarını oluşturmaya odaklandıklarını söylüyor. Zaten şirket Mirrorverse'ü de bu yüzden fazlasıyla önemsiyor. Jadu, Mirrorverse'ü oyuncuların gerçek dünyada Pokemon Go'ya benzer oyun öğeleri bulabileceği dünya çapında bir AR oyunu olarak piyasaya sürecek. Bununla birlikte, Mirrorverse'ün oyun varlıkları, jetpack'ler ve uçan kaykaylar gibi takas edilebilir, birlikte çalışabilir NFT'ler olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.