RS Research, GEN İlaç liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı

RS Research tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.
RS Research, GEN İlaç liderliğinde 12 milyon dolar yatırım aldı

Yerli biyoteknoloji girişimi RS Research'ün ACT Venture Partners'tan 1,1 milyon euro yatırım aldığını 2017 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. 2018 yılında ise 900 bin euro yatırım alan RS Research, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. RS Research tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 12 milyon dolarlık yatırım turu GEN İlaç liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, GEN İlaç'ın haricinde ise OneLife Ventures (İstanbul Portföy Yönetimi) ve Eczacıbaşı Momentum da katıldı. RS Research'ün değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Prof. Dr. Rana Sanyal ve Sena Nomak tarafından kurulan RS Research, kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre RS Research'ün laboratuvar tasarımından itibaren kliniğe giden adımları Türkiye’de atılarak, T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan klinik araştırma onayı alan yeni ilaç adayını geliştirdiğini de ekleyelim. Bu ilaç adayının küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastalarına yönelik Faz-1 klinik çalışması iki merkezde devam ediyor.

Şu an için RS Research'ün portföyünde toplamda 5 ilaç adayı bulunduğunu da ekleyelim. RS Research tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin portföyündeki ilaç adaylarının klinik geliştirme süreçlerinin hızlandırılması için kullanılacak.

RS Research'ün 2020 yılında İsviçre’de kurduğu PDC Therapeutics adlı şirketle küresel bir oyuncu olmayı hedeflediğini de belirtelim.

Pandemi ile biyoteknoloji şirketlerine yönelik artan ilginin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dinamikleri değiştirdiğini belirten RS Research Kurucu Ortağı Sena Nomak, İsviçre’de kurdukları şirket ve iş birlikleri ile dünyaya açılırken, bu yatırım turunu tamamen Türk yatırımcılarla kapatmanın gururunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.