Rackle ve Solarisbank iş birliği ile fintech'ler için Avrupa yolu açılıyor

Webrazzi Fintech 2021'de Rackle kurucu ortağı ve CEO'su Doğukan Gözeten ve Solarisbank Head of International Sales'i Rinse Jacobs, "Tak Çalıştır BaaS: Anında Avrupa'da Bankacılık" sunumu ile sahnedeydi.
Rackle ve Solarisbank iş birliği ile fintech'ler için Avrupa yolu açılıyor

Yılın son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2021, Wyndham Grand İstanbul Levent'te an itibarıyla Disrupt, Grow ve Academy olmak üzere üç farklı salonda, yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Konferansımızda, bankacılıktan e-ticaret firmalarına kadar büyük bir kapsama alanına sahip, hepimizin ödeme alışkanlıklarını değiştiren teknolojilerin yeni adı olan fintech'in gelişimi, evrimi ve geleceği gibi konular gün boyunca birbirinden değerli konuklarıyla gündemimizde olmaya devam edecek.

Webrazzi Fintech 2021'de Rackle kurucu ortağı ve CEO'su Doğukan Gözeten ve Solarisbank Head of International Sales'i Rinse Jacobs, "Tak Çalıştır BaaS: Anında Avrupa'da Bankacılık" sunumu ile sahnedeydi. Kobaküs'ün de kurucusu olarak tanıdığımız Doğukan Gözeten'in yeni girişimi Rackle, Almanya merkezli Solarisbank ile iş birliği yaparak fintech'lere Avrupa'da faaliyet gösterme imkanı sunuyor. Gözeten, Türk fintech'lerinin yurt dışına bağlantısı olmadığı için yatırım alamadığını, bu nedenle Rackle'ı hayata geçirdiğini belirtiyor.

Doğukan Gözeten, sahneyi daha sonra Rinse Jacobs'a bıraktı. Jacobs, Solarisbank'ın neler yaptığını anlatarak konuşmasına başladı. Solarisbank, Jacobs'un tabiriyle "bankacılık lisansı bulunan bir teknoloji şirketi". BaaS, wide level banking, B2B ve B2C hizmetler sunuyor. Solarisbank, faaliyetlerini farklı coğrafyalara taşımak isteyen fintech'lere yardımcı oluyor. Solarisbank'in ekosisteminde bankalar, kurumsal şirketler, büyük teknoloji şirketleri ve fintech'ler bulunuyor.

Solarisbank, lisansı olsun ya da olmasın fintech şirketlerinin birçok bankacılık ürününe ulaşmasını sağlıyor. Platform, dijital bankacılık ürünleri, kartlar, ödemeler, krediler ve dijital varlıklar konusunda çözümler sunuyor.

Solarisbank ve Rackle iş birliği

Solarisbank'ın Rackle ile yaptığı iş birliği bu süreçte tüm karmaşanın önüne geçmeyi hedefliyor. Rackle, Solarisbank'e fronted çözümler ve kullanımı kolay bir panel sunuyor. Solarisbank ve Rackle iş birliği ile Avrupa'ya taşınmayı düşünen firmalara yardımcı olmak hedefleniyor. API'lara çözümler sunan Rackle'ın Solarisbank iş birliği ile gerekli testler kolayca yapılabiliyor ve müşteri etkileşimi ölçülebiliyor. 

Solarisbank, Almanya merkezli ancak şu anda Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda da hizmet veriyor ve kendileriyle çalışmayı düşünen fintech'lere bu coğrafyalara genişleme fırsatı sunuyor. Solarisbank'te Plug&Play sistemi bulunuyor. Jacobs, bankayı kullanmanın bir amaç değil, hedeflere giden bir araç olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.