Papara'nın öne çıkan büyüme verileri

11 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan Papara'nın kullanıcı tabanındaki 5 milyon kullanıcı Z jenerasyonunda yer alıyor.
Papara'nın öne çıkan büyüme verileri

Webrazzi Fintech 2021, Disrupt, Grow ve Academy olmak üzere üç farklı salonda sunumlara ve oturumlara ev sahipliği yapıyor. Z kuşağı ve finansal davranışları oturumunda Papara Kurucusu ve CEO'su Ahmed F. Karslı, Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladı. 

Ahmed F. Karslı, son çeyreğin beklenenden daha iyi geçtiğini vurguladı. Papara'da belirlenen KPI'lara göre genel olarak 2 kat ile dört kat arası büyüme  hedeflediklerini belirten Karslı, şirketin belli bir ölçeğe ulaşması ile  büyüme rakamlarında yavaşlamanın başladığını dile getirdi. 

Papara'nın 300 milyar TL işlem hacmine ulaştığını belirten Karslı, EFT/Havale pazarında yüzde 10 pay aldıklarını ifade etti. Karslı bu gelişmeyi  "gurur verici" olarak tanımladı. 11 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan Papara'nın kullanıcı tabanındaki 5 ila 6 milyon kullanıcı z jenerasyonunda yer alıyor.

Güvenlik önlemleri kapsamında yeni kullanıcı alımını yavaşlattıklarını belirten Karslı, buna rağmen platforma 14 bin yeni kullanıcının katıldığını açıkladı. Cashback sistemi ile 100 milyon TL'ye yakın destek sunduklarını da sözlerine ekledi.

Paylaşılan verilere göre; Papara'nın Pos işlemleri yüzde 420, ATM işlemleri ise yüzde 330 büyüdü. 1 milyondan fazla yeni kullanıcı fatura ödeme Hayalet Sanal Kart özelliklerini deneyimledi. 

Gen Z Harcama Eğilimleri

2000 yılı ve sonrasında doğan kişilerin Z kuşağı olarak tabir edildiğini hatırlatan Karslı, bu hedef kitlenin artık çocuk olmadığını vurguladı. Z jenerasyonunun harcama alışkanlıklarının diğer kuşaklardan farklılık göstermediğini belirten Karslı, Z kuşağının marka bağlılıklarının az olduğunu açıkladı. Karslı, 40 yaş üstü kullanıcıların hizmet aldığı yeri çok değiştimediğini ancak Z jenerasyonunun sabırsızlıkla beraber hızlı işlem, iyi hizmet ve kullanıcı deneyimi beklediğini açıkladı. 

Ayrıca Türkiye'nin popüler pazar yerlerine atıfta bulunan Karslı, Z kuşağının her 3 pazaryerinde de işlem yaptığını açıkladı. Z kuşağının ortalama harcama tutarı ise  270 TL. Karslı, 3 yıl önce bu meblağın 55 TL olduğunu hatırlatırken, görülen artışta enflasyon kadar sunulan ürünlerle finansal ihtiyaçların karşılanmasının etkisi olduğunu dile getirdi. 

Son olarak 25 yaş altı kullanıcıların harcama alışkanlıklarına bakıldığında ilk 3 sırada yüzde 26 ile market, yüzde 14 ile restoran ve yüzde 10 ile kültür ve eğlence harcamaları yer alıyor. Tahminlerin aksine, harcama alışkanlıklarında oyun yüzde 4 seviyesinde kalıyor.  Karslı bu rakamlarla ilgili  "Z kuşağını çocuk algısından çıkarmamız lazım" dedi. 

Ardından 2022 planlarını paylaşan Karslı, 2022 içinde kullanıcıların bütün finansal ihtiyaçlarını karşılayacak bir süper uygulama olmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.