Onur Güven: "Paycell 14 milyon indirilme, 14 milyar TL işlem hacmi ve 10 milyon kullanıcıya sahip"

Paycell CEO'su Onur Güven; Paycell'in 14 milyon indirilme, 14 milyar TL işlem hacmi ve 10 milyon kullanıcıya sahip olduğunu kaydetti.
Onur Güven:

Webrazzi Fintech 2021, Disrupt, Grow ve Academy olmak üzere üç farklı salonda sunumlara ve oturumlara ev sahipliği yapıyor. Etkinlik Paycell'in CEO'su Onur Güven tarafından yapılan "Yeni Nesil Fintech: Mobilin, dijitalin ve verinin dönüştürdüğü finansal servisler" devam ediyor. 

Güven, dünyanın dönüştüğünü buna paralel olarak finansal servislerin de geliştiğini belirterek sözlerine başladı. Dijital dönüşümün artık bir gereklilik olduğunu ve verinin katlanarak büyüdüğünü ve bunun rekabette fark yaratılabilecek bir dünyaya evrildiğini kaydetti. Bunun fintech dünyasına etki ettiğini ve bu dönüşümlerin tam ortasında kaldığını söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: "Halihazırda dünyada 198 adet unicorn var. Bunlar iki ekole ayrılıyor. Doğu ekolü dijital ekosistemler ve Super App'ler yaygın. Batıda ise belli dikeylerde uzmanlaşmış ikinci bir dünya var. Bunların ortasında Türkiye yer alıyor. İki noktadaki gelişmelerden yararlanıyor."

Fintech sektörü 2021'de pik noktasına ulaştı

Fintech yatırımlarının 2018 yılında ivme kazandığını belirten Onur Güven, bunun 2021'de pik seviyesine ulaştığını söyledi. Sektörün 200 milyar dolarlık hacme ulaştığını sözlerine ekledi. Bunun nedenini e-ticarette olan büyümeye bağladı. Mobil ödeme ve mobil cüzdanların yaygınlaşmasını diğer bir sebep olarak gösterdi. Fintech'lerin bu alandaki önemini vurguladı. Türkiye'de de bu trendin bir karşılığı olduğunu sözlerine ekledi.

Dünyada popüler ödeme yöntemleri arasında dijital cüzdanlar olduğunu belirten Onur Güven, bu alanda yüzde 16'lık bir büyüme söz konusu olduğunu söyledi. Kullanıcı tarafında öne çıkan segmentasyonlarından bir tanesinin Z jenerasyonu olduğunu sözlerine ekleyen deneyimli yönetici, bu kuşağın mobil servislerine daha yakın olduğunu belirtti. Geleneksel ödeme araçlarından uzaklaştıklarını söyledi. Bu grubun temassız ödemelerde yüzde 28'lik kullanım oranına sahip olduğunu kaydetti. Bu iç görülerin önemli olduğunu vurguladı. 

Süper App'ler konfor alanı oluşturduğunu ve oluşturdukları ekosistem içinde müşterinin verisini işlediğini söyleyerek alanın yüzde 44'lük bir büyüme olduğunu kaydettiğini belirtiyor. Farklı ödeme yöntemlerinin tek tıkla yapılıyor olmasının da önemli  olduğunu söylüyor. Bu trendin doğu ekolünden çıkarak son bir yıl içinde batı ekolüne kaydığını belirtti.Blok zincirin düşük maliyet ve erişim kolaylığı nedeniyle yatırım aracı olarak önemli bir yere geldiğini belirterek Paycell'in sektörde nereye konumlandığını anlatmaya başladı.

Paycell, tüm müşterilere açık uçtan uca bir ödeme platformu olduğunu belirten Onur Güven verdikleri hizmetler konusunda şöyle konuşuyor: "Müşterilerin günlük finansal ihtiyaçları için Super App ve üye işyeri için maliyetleri düşürürken yenilikçi özelliklerle işyerine değer üreten POS çözümleri üretiyor." 14 milyon indirilme, 14 milyar TL işlem hacmi ve 10 milyon kullanıcıya sahip olduğunu belirterek sözlerini bitirdi.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.