The Warehouse: Dapper Labs ve Genies iş birliğinde yeni NFT platformu

Dapper Labs bugün, Genies iş birliğiyle hayata geçen platform The Warehouse'u tanıttı. 
The Warehouse: Dapper Labs ve Genies iş birliğinde yeni NFT platformu

2021 yılında NFTlerin toplam satış hacminin 12 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık. NFT satış hacmi yükseldikçe, pazardaki girişimlerin çeşitliliği ve değeri de artış gösteriyor. Hatırlarsanız  NBA Top Shot ve CryptoKitties ile büyük bir popülerlik kazanan Dapper LabsAğustos ayında odağına ünlü isimleri alan 3D avatar platformu olan Genies ile iş birliğine gittiğini duyurmuştu. Şirket bugün, Genies iş birliğiyle hayata geçen platform The Warehouse'u tanıttı. 

The Warehouse platformunun detayları

The Warehouse platformu, kullanıcıların bir çizgi film karakterine benzeyen 3 boyutlu avatarlarını, ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlarla kişiselleştirmesini sağlıyor. Bu aksesuarlar Dapper'ın blok zinciri Flow üzerinde mintleniyor. 

The Warehouse pazaryerinde sunulan aksesuarlar 20 dolardan az ücretlerle kullanıcılarla buluşuyor. Ancak platfrom, şu anda kullanıcılara  2. el satış için bir pazar yeri sunmamakta. 

Flow blokzinciri nedir? 

Bilmeyenler için Flow'un blok zincir teknolojisini daha erişilebilir kılmayı hedeflediğini ve geliştiriciler dahil olmak üzere 3 binden fazla kullanıcıya ev sahipliği yaptığını aktarmakta fayda var. Şimdiye kadar 600'den fazla proje Dapper Labs'in Flow altyapısı kullanılarak geliştirildi. Flow, yatırımcıların ve Warner Music Group gibi büyük markaların şirkete ilgi duymasındaki ana nedenlerinden biri.

Flow'dan güç alan The Warehouse ise şu an için yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı. Önümüzdeki dönemde platformun yaygın bir şekilde ilgi görmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Özellikle Flow'un sağladığı düşük işlem ücretleri, yüksek işlem hacmi ve kredi kartı yaratma gibi imkanlar, platformdaki üretim sürecini de tetikleyecektir. 

Yine de Flow'un Bitcoin ve Ethereum gibi blok zincirlere kıyasla daha merkezi bir yapıya sahip olduğunu söylemekte fayda var. Üstelik NFTlerin zirveye ulaştığı son dönemde blokzincir alt yapıları arasında sıkı bir rekabet ortamıyla karşılaştığımızı söyleyebiliriz. Geliştiricilerin ilgisi Ethereum'un yanı sıra Avalanche, Wax ve Solana gibi blok zincirlere yöneliyor. Her geçen gün yeni projelerle tanıştığımız bu ortamda Dapper ve Genies gibi kendini çoktan ispatlamış olması, en büyük avantajlardan biri. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.