Mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiren Samsung, iki yeni CEO atadı

Samsung tarafından paylaşılan bilgilere göre yarı iletken işi için cihaz çözümleri (DS Division) ve içine mobil, televizyon ve tüketici elektroniğini alan SET Division için yeni iki CEO atandı.
Mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiren Samsung, iki yeni CEO atadı

Samsung'un bileşen teknolojileri için Kim Ki-nam, tüketici elektroniği için Kim Hyun-suk (HS Kim) ve son olarak ise mobil ve bilgi teknolojileri için Koh Dong-jin'i (DJ Koh) CEO olarak atadığını 2017 yılında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yönetim yapısında önemli bir değişikliğe giden Samsung, hem yeni CEO'larını duyurdu hem de iki birimini birleştirdiğini duyurdu.

Samsung Electronics tarafından paylaşılan bilgilere göre yarı iletken işi için cihaz çözümleri (DS Division) ve içine mobil, televizyon ve tüketici elektroniğini alan SET Division için yeni iki CEO atandı. Bu değişikliğin 2017 yılında geçilen 3 CEO'lu yönetim şeklinin ardından yaşanan en büyük değişiklik olduğunu da ekleyelim.

Daha önce Samsung Electro-Mechanics CEO'su olarak görev yapan Kyehyun Kyung, Samsung'un en önemli gelir kaynaklarından olan yarı iletken teknolojilerine odaklanan cihaz çözümleri biriminin yeni CEO'su ve başkan olarak görev yapacak.

Mobil ve tüketici elektroniği birimlerinin birleştirilmesi ile kurulan yeni SET Division biriminin CEO'su ise 15 yıldır Samsung'un ekran biriminin başında yer alan Jong-hee (JH) Han oldu. Jong-hee (JH) Han'ın aynı zamanda başkan yardımcılığı görevini üstleneceğini de belirtelim.

Samsung tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin yeni CFO'su ise Hark Kyu Park oldu. Bugünden itibaren iki CEO ile yönetilecek olan Samsung'un yönetim değişikliğinin nasıl sonuçlar doğuracağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.