Sağlık girişimi Harrison.ai 97 milyon dolar yatırım aldı

Harrison.ai, yeni yatırımı bu alanda yeni teknoloji geliştirmek, ekibini genişletmek ve yeni ülkelere açılmak için kullanacak. Ayrıca geliştirdikleri patolojik çözümleri ticarileştirmek için Sonic Healthcare ile ortaklık kuracak. 
Sağlık girişimi Harrison.ai 97 milyon dolar yatırım aldı

Patoloji, hücrelerde ve dokularda oluşmuş rahatsızlıkları, özel testler ile tanımlıyor. Birçok hastalığın tanısı da patoloji uzmanları tarafından konuluyor. Hastalığın ayrıntılı tanısı, tekrar edip etmediği konusunda bilgi veriyor. Bu noktada tıp alanın en önemli noktaya konumlanıyor. Teknolojinin gelişmesiyle özellikle kan ve vücut sıvılarındaki hücreleri sınıflandırmak ve rahim ağzı dokusunu taramak için yapay zeka teknolojisinden yararlanmak oldukça yaygınlaştı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre yapay zeka teknolojisini kullanan ve bu alanda çalışan sağlık girişimi Harrison.ai 97 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın kimler tarafından yapıldığı açıklanmadı. Şirket, yeni gelen yatırımı bu alanda yeni teknoloji geliştirmek ve ekibini genişletmek ve yeni ülkelere açılmak için kullanacak. Ayrıca geliştirdikleri patolojik çözümleri ticarileştirmek için Sonic Healthcare ile ortaklık kuracakları söylendi. 

Harrison.ai'nin Kurucu Ortağı ve CEO'su Aengus Tran, "Daha fazla insana adil, etkili ve doğru sağlık hizmeti sunmak Harrison.ai'deki misyonumuzun kritik bir parçası. Yeni geliştireceğimiz teknolojilerle yeni alanlara yayılma çabası bu misyonumuzu yerine getirmede önemli bir adım" diye konuşuyor.

Şirket, 2018 yılında iki kardeş Dimitry Tran and Dr Aengus Tran tarafından kuruldu. Harrison.ai, göğüs röntgenlerini okuyan yapay zeka tabanlı ürünü Annalise CXR ile biliniyor. Cihaz 124 bulgu tespit ediyor. Şirket, bu ürünü geçen yılın başında I-MED Radyoloji ile birlikte geliştirdi.Şirkete şimdiye kadar Horizons Ventures, Blackbird Ventures and Skip Capital tarafından yatırım yapıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.