DB Schenker, elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks'tan 1470 adet tam elektrikli kamyon siparişi verdi

DB Schenker, Volta Truks tarafından şehir içi yük teslimatları için tasarlanan Volta Zero'nun prototiplerini kullanan ilk şirket olacak.
DB Schenker, elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks'tan 1470 adet tam elektrikli kamyon siparişi verdi

Bilindiği gibi en yüksek enerji tüketimi en çok sanayi alanında gerçekleşiyor. Bu alanda en çok enerji tüketimini tetikleyen sektörlerin başında lojistik geliyor. Özellikle taşımacılıkta içten yanmalı motorların kullanılmasıyla mevcut enerjinin daha verimsiz kullanılmasını etkiliyor. Buna yüzden olarak sektörde elektrikli araç kullanımı oldukça önem taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde DHL, elektrikli hava kargo ağını kurmak için elektrikli uçak üreticisi Eviation ile birlikte çalışmaya başladı. Buradan 12 tamamen elektrikli uçak sipariş ettiğini duyurmuştuk. Bugün edindiğimiz bilgilere göre dünyanın en büyük küresel lojistik sağlayıcılarından biri olan DB Schenker, elektrikli kamyon üreticisi Volta' Trucks'tan bin 470 tam elektrikli kamyon  siparişi verdi.

DB Schenker Avrupa Kara Taşımacılığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Cyrille Bonjean “Bu ortaklık, filomuzun elektrifikasyon hızını önemli ölçüde artırmasına ve daha yeşil taşımacılık çözümlerine yatırım yapmamıza olanak tanıyor. Karbon nötr lojistik şirketi olma hedefimize biraz daha yaklaştık” diyerek yaptıkları anlaşmanın önemini vurguluyor.

DB Schenker, Volta tarafından şehir içi yük teslimatları için tasarlanan Volta Zero'nun prototiplerini kullanan ilk şirket olacak. Yük teslimatlarının çevresel etkisini azaltan dünyanın ilk amaca yönelik tam elektrikli 16 tonluk aracın üretim protitipi bu sene tanıtıldı. 

50-200 km (95 – 125 mil) çalışma saf elektrik aralığı ile sıfırdan tasarlanan Volta Zero'nun 2025 yılına kadar180 bin ton karbondioksiti ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor.Volta Zero'nun ilk teslimatlarının 2022'nin ortalarında yapılması bekleniyor. 

Volta Trucks'ın genel merkezi Stockholm'de yer alıyor. İngiltere ve Avusturya'da üretim tesislerine sahip. Şirket, geçtiğimiz günlerde sıfır emisyon stratejisini duyurmuştu. Bu doğrultuda hedefi, 2025 yılına kadar çeşitli pazarlarda yıllık 27 bin kamyon satmak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.