Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, Shell ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı

Bu anlaşmanın amacı pil şarj ve değiştirme tesislerini ortaklaşa inşa edip işletmek. Bu doğrultuda 2025 yılına kadar belirtildiği gibi Çin’de 100 pil değiştirme istasyonu kurulması planlanıyor.
Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, Shell ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, geçen Temmuz ayında 2025'e kadar batarya değiştirme (battery swap) istasyonlarının sayısını artırmayı hedeflediğini söylemişti. Şirket, birkaç gün önce yeni bir haberle gündeme geldi. NIO, dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell ile stratejik işbirliği anlaşması yaptığını duyurdu. Buna göre Avrupa’da Electrical Vehicle (EV) pil değiştirme istasyonlarının kurulmasını sağlayacak.

Anlaşma ayrıca filo yönetimi, üyelik sistemi, evde şarj hizmetleri, teknoloji geliştirme ve Çin'de batarya şarj ağı kurmak için yapılacak ortak projeleri de kapsıyor. Amaç, pil şarj ve değiştirme tesislerini ortaklaşa inşa edip işletmek. Bu doğrultuda 2025 yılına kadar yukarıda da belirtildiği gibi Çin’de 100 pil değiştirme istasyonu kurulması planlanıyor. Avrupa’da da pilot istasyonlar inşa edilip işletilmeye başlanması hedefleniyor. Şirket, geçen yaz Avrupa'ya açılacağını açıklamıştı. O yüzden bu haber çok da şaşırtıcı olmadı. 

Bitmiş bir bataryayı üç dakikada tam şarjlı bir bataryayla değiştirilebilmesine olanak sağlıyor. Yani en hızlı şarj cihazlarından daha iyi olduğu kaydedilen tesisler, şarj süresini ortadan kaldırıyor. Shell, anlaşma dahilinde bu istasyonları Avrupa'da yer alan elektrikli otomobil kullanıcılarına sunacak. Bu, gelecekte elektrik şarj hizmeti konusunda da lider olmayı hedefleyen şirket için oldukça büyük bir adım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.