Değerlemesi 8.5 milyon dolara ulaşan TatildeKirala.com'un 2021 verileri [İnfografik]

Mayıs ayında aldığı yatırımla 8.5 milyon dolar değerlemeye ulaşan TatildeKirala.com, 2021 yılına ait verileri paylaştı. Platform, bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 130 büyüme gördü.
Değerlemesi 8.5 milyon dolara ulaşan TatildeKirala.com'un 2021 verileri [İnfografik]

Mayıs ayında aldığı yatırımla 8.5 milyon dolar değerlemeye ulaşan TatildeKirala.com, 2021 yılına ait verileri paylaştı. Platform, bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 130 büyüme gördü ve TatildeKirala.com'un ziyaretçi sayısı 5.1 milyona ulaştı. 20 milyon sayfa gösterimine sahip platformun mobil ziyaretçi oranı ise yüzde 81 oldu. 

2021'de yüzde 155 ciro büyüme oranına sahip olan TatildeKirala.com, yüzde 185 komisyon geliri büyüme oranına sahip. Platformun 2 yıl toplam ciro büyüme oranı ise yüzde 42 bin. TatildeKirala.com'un dönüşüm oranının büyümesi yüzde 24, müşteri edinim maliyet oranı ise yüzde 12 olarak açıklandı. Şirketin 3 yıllık toplam dönüşüm oranının büyümesi yüzde 490 iken yine 3 yıllık toplam müşteri edinim maliyet oranı yüzde 82 oldu.

2021'de ortalama rezervasyon tutarı 9 bin 800 TL

TatildeKirala.com'da 2021'de ortalama rezervasyon tutarı 9 bin 800 TL, ortalama kiralama süresi 5,6 gece ve ortalama kişi kapasitesi 6,4 kişi oldu. Platformun ilan adedi 2021'de yüzde 95 oranında büyürken; üye sayısı yüzde 62 büyüdü. TatildeKirala.com, 450'den fazla kurumsal iş ortağına, aynı zamanda binden fazla bireysel ilan veren kişi sayısına sahip.

TatildeKirala.com'un kurucusu ve CEO'su Ruşen Mat, 2021 yılının belirlenen hedeflerin üzerine çıkılan bir yıl olduğunu söyledi. Mat, ciro ve önemli metriklerin hepsinde oldukça başarılı sonuçlar elde ettiklerini; buna ek olarak geçtiğimiz hafta uzun bir çalışmanın ardından teknolojilerini ve sitenin ara yüzünü de tamamen yenileyerek çok daha mobil odaklı ve kullanıcı dostu bir platform haline geldiklerini söyledi. Mat, 2022 yılında her yıl olduğu gibi agresif büyüme hedeflerini sürdüreceklerini söyledi ve özellikle global büyüme stratejisi ile yeni kategorilerin bu yıl en önemli büyüme silahları olacağını belirtti. 

Ruşen Mat, mevcut yatırımcıları Sintek Grubu'ndan her yıl belirlenen hedefler gerçekleştikçe devam yatırımları aldıklarını açıkladı. 2021’in mayıs ayında ise aralarına yeni katılan yatırımcı Hüseyin Özkan’a şirket hisselerinin bir kısmını 8.5 milyon dolar değerleme üzerinden cash-out yaparak satmak üzere anlaştıklarını ve temmuz ayında bu süreci tamamladıklarını söyledi. Mat, böylelikle şirketteki stock option’a sahip kilit çalışanlara uzun yıllardır gösterdikleri yoğun çabalarının karşılığını verme ve motivasyon sağlama imkanı bulduklarını dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.