Bulut tabanlı oyun platformları için oyun geliştiren Mainframe Industries, 22,9 milyon dolar yatırım aldı

Mainframe Industries tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 22,9 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti.
Bulut tabanlı oyun platformları için oyun geliştiren Mainframe Industries, 22,9 milyon dolar yatırım aldı

Oyun sektörünün geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun platformları her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Bulut tabanlı oyun platformları için oyun geliştirme hedefi ile yola çıkan Mainframe Industries, B serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Mainframe Industries tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 22,9 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşti. Riot Games de dahil olmak üzere Mainframe Industries'in tüm eski yatırımcıları B serisi yatırım turuna katıldı.

Mainframe Industries ekibi

Mainframe Industries'in yeni yatırımcıları arasında ise Twitch kurucu ortağı Kevin Lin, Huuuge Games kurucusu ve CEO'su Aton Gauffin Cedric Marechal ve Taavet+Sten yer alıyor. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Andreessen Horowitz’den Jonathan Lai, Mainframe Industries yönetim kuruluna da katıldı.

Alınan 22,9 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Mainframe Industries'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 33,7 milyon dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Mainframe Industries, geçtiğimiz yılın Mart ayında yine Andreessen Horowitz liderliğinde 8,3 milyon dolar yatırım almıştı.

2019 yılında Ansu Lönnberg, Kjartan Pierre Emilsson, Reynir Hardarson, Saku Lehtinen, Sulka Haro ve Thor Gunnarsson tarafından Finlandiya'da kurulan Mainframe Industries, direkt olarak bulut tabanlı oyun platformları için oyun geliştirerek gerçekleşebilecek uyum ve performans problemlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.