Şifresiz kimlik doğrulama için API ve SDK platformu Stytch

Stytch, yazılımcıların "şifresiz" giriş yapılabilen uygulamalar geliştirmesini sağlıyor. Girişim 25 kişilik ekibiyle 3 bin 500 geliştiriciye hizmet veriyor.
Şifresiz kimlik doğrulama için API ve SDK platformu Stytch

Plaid'in eski çalışanları Reed McGinley-Stempel ve Julianna Lamb tarafından geçen yıl kurulan Stytch, yazılımcıların "şifresiz" giriş yapılabilen uygulamalar geliştirmesini sağlıyor.  

İlk olarak 2021'in temmuz ayında beta sürümünü yayınlayan Stytch, sunduğu APIler ve SDKlar ile yazılımcılara şifreye ihtiyaç duymayan alt yapılar sağlıyor. Stytch'in sunduğu ürünler arasında E-mail sihirli bağlantıları, SMS şifreleri, WhatsApp şifreleri, OAuth girişleri, gömülebilir sihirli bağlantılar, e-posta şifreleri yer alıyor. Oturum yönetimi ve WebAuthn ürünleri ise henüz beta aşamasında.

Bu arada Stytch'in ürün geliştirmek konusunda üretken olduğunu söyleyebiliriz. Girişim yakında 3 yeni ürünle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu 3 ürün sırasıyla. Authenticator uygulaması şifreleri, Native mobile biometrics ve Push authentication. 

Push authentication, sitedeki oturum sayısının düşmesini önlerken, hesap güvenliğini yükseltiyor. Native mobile biometrics; parmak izi ve yüz tanıma teknolojileri ile yüksek güvenlik sağlarken, native mobil uygulamalar için sorunsuz girişler sağlıyor.

Authenticator uygulaması şifreleri ise Google  Authenticator gibi uygulamaların ağladığı ekstra güvenlik katmanını sunmuş oluyor. Stytch, bu kapsamda tek seferlik SMS şifreleri yerine zaman tabanlı şifrelereden yaralanıyor. Bu sayede yetkilendirmeyi kullanıcın cep numarası yerine mobil cihazı ile ilişkilendiriyor.

Stytch, ücretler konusunda işletmelere ve brieysel geliştiricilere farklı paketler sunuyor. Şirket ayrıca geliştiriciler için öneriye dayalı indirim paketlerine sahip. Geliştirdiğiniz projelerde Stytch ürünlerinden faydalanmak istiyorsanız, ekibin detaylı rrehberleri ve dokümantasyonu size yol gösteriyor. 

Girişim 25 kişilik ekibiyle 3 bin 500 geliştiriciye hizmet veriyor. Her ölçekten şirkete destek verdiğini belirten ekip, bu şirketler arasında Fortune 500 listesinde gördüğümüz isimlerin de yer aldığını ekliyor. 

Stytch, ayrıca bu hafta B serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Coatue liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, şirketin mevcut yatırımcıları  BenchmarkThrive ve Index de katıldı. Bu yatırım turnun ardından şirketin değerlemesinin 1 milyar dolara ulaştığını ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.