Ninja Traders ekibinin NFT koleksiyonu Ninja Squad dakikalar içerisinde tükendi

Ninja Traders ekibinin NFT koleksiyonu Ninja Squad satışa çıktı. Dakikalar içerisinde tükenen koleksiyona ilgi yoğun oldu.
Ninja Traders ekibinin NFT koleksiyonu Ninja Squad dakikalar içerisinde tükendi

Kripto paralar tarafında inişler çıkışlar devam etse de NFT'ler (Non-fungible Token) tarafında işler pek de öyle gitmiyor. NFT parçalarının fiyatlarında oynaklıklar devam etse de yeni projeler ve yeni koleksiyonlar çıkmaya devam ediyor. 

Türkiye'nin büyük kripto para topluluklarından Ninja Traders ekibi geçtiğimiz aylarda bir NFT koleksiyonu üzerine çalıştıklarını duyurmuştu. Hali hazırda yönettikleri toplulukla binlerce kişiye ulaşan Ninja ekibi bugün itibariyle satışa sunduğu "Ninja Squad" koleksiyonu ile dakikalar içerisinde tükendi ve başarılı bir satış gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'den çıkmış ilk büyük NFT koleksiyonu Fluffy Polar Bears'dan sizlere bahsetmiştik. Ninja Squad NFT koleksiyonu da Türkiye'den çıkmış ikinci büyük NFT koleksiyonu olmuş oldu.

Örneğine az rastlanır işlem ücreti

Benzer örneklerine baktığımızda Ethereum alt yapısında çıkan NFT koleksiyonlarının mint edilme yani ilk oluşturulma aşamasında ağ yoğunluğu sebebiyle yüksek işlem ücretleri ödemek gerekiyor. Bir çok proje gas fee yani işlem ücretlerini azaltmak için farklı yaklaşımlar deniyor. Fluffy Polar Bears bu işlem ücretlerini önlemek için öncesinde işlem ücreti düşük olan ERC-1155 tokeni satıp daha sonrasında bu tokenları ERC-721'e dönüştürmüştü. Kısmen başarılı da olmuşlardı fakat ERC-721 dönüşümü esnasında tekrar işlem ücretleri artmıştı.

Ninja ekibi teknik tarafta yaptıkları geliştirmelerle işlem ücretlerini oldukça düşük tutmayı başardı. Mint yani token oluşturma başına 20 - 50 dolar bandında bir işlem ücreti ile oldukça düşük bir işlem ücreti sunmuş oldular. Fluffy Polar Bears koleksiyonunda bu değerin 150 doların üzerinde olduğunu eklemiş olalım.

Dakikalar içerisinde tüm ninjalar tükendi

19 Kasım tarihinde öncelikli alım hakkına sahip olanlara (whitelist), 20 Kasım'da ise genel satışa (public sale) açılan koleksiyon genel satışa açıldıktan dakikalar sonrasında tükendi. Ninja Squad koleksiyonu kurucusu Kemal Hiçyılmaz satış sonrası twitter hesabından destekleyenlere teşekkür etti.

$3.2M değerinde 748 ETH toplandı

0,088 ETH fiyatla mintlenen koleksiyonun satışında Ninja ekibi $3.2M değerinde 748 ETH toplamış oldu. NFT koleksiyonunun akıllı kontratına baktığımızda bu gelirin belirli oranlarda ekip içerisinde dağıtıldığını görüyoruz. Akıllı kontratı merak edenler için de kontrat linkini eklemiş olalım

Kripto para fenomenleri tarafından da destek gören koleksiyonun yol haritasını web sayfaları üzerinden inceleyebilirsiniz. NFT koleksiyonları için koleksiyonların satış rakamları ve tükenme süreleri çok önemli metrikler fakat asıl önemli olan yol haritalarındaki hedeflerini tamamlamaları ve koleksiyon sahipleri için değer yaratmaları oluyor. Ekip değer yarattıkça koleksiyonu HODL eden yani satmayıp elinde tutan çok sayıda yatırımcı oluyor. Bu anlamda ekip için her şey yeni başlıyor diyebiliriz.

NFT dünyasını yakından takip etmeye ve sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.