Açık hava sporlarını sevenler için bir topluluk oluşturan AllTrails, 150 milyon dolar yatırım aldı

Yürüyüşçüler, bisikletçiler, dağcılar ve açık hava sporlarını sevenleri bir araya getiren ve adeta bir dijital rehber görevi gören AllTrails, özel yatırım şirketi Permira'dan 150 milyon dolar yatırım aldı.
Açık hava sporlarını sevenler için bir topluluk oluşturan AllTrails, 150 milyon dolar yatırım aldı

Yürüyüşçüler, bisikletçiler, dağcılar ve açık hava sporlarını sevenleri bir araya getiren ve adeta bir dijital rehber görevi gören AllTrails, özel yatırım şirketi Permira'dan 150 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın bir sonucu olarak Spectrum Equity şirketin çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek.

Yatırım, şirketin ürün geliştirmesini ve uluslararası genişlemesini hızlandıracak; aynı zamanda daha fazla insana hizmet vermeye başlayacak. Permira'nın Kıdemli Danışmanı ve Adobe'nin eski CEO'su Bruce Chizen, yatırım sonrasında AllTrails yönetim kurulunda katılacak.

AllTrails, dünya çapında 300 binden fazla yürüyüşçü, koşucu, dağ bisikletçisi ve 30 milyondan fazla açık hava meraklısından oluşan bir topluluğa sahip. Platform, kullanıcıların yeni parkurları bulmasına ve keşfetmesine, ihtiyaçlarına en uygun rotalara bağlanmasına yardımcı oluyor.

Platformda diğer AllTrails kullanıcılarının incelemeleri ve fotoğraflarının yanı sıra navigasyon araçları da mevcut. AllTrails ile her kullanıcı, açık hava deneyimlerini keşfedebiliyor, bunları kaydedebiliyor ve paylaşabiliyor. Bugün, AllTrails kullanıcılarının yaklaşık üçte ikisi Kuzey Amerika'da, ancak Avrupa, Asya ve Latin Amerika'da da ciddi bir büyüme görülüyor. 2010 yılında Russell Cook tarafından hayata geçirilen AllTrails'ın mobil uygulaması şimdiye kadar 40 milyondan fazla indirildi ve an itibarıyla 190 ülkede, 30 bölgede ve 7 kıtanın tamamında kullanılıyor.

AllTrails CEO'su Ron Schneidermann, AllTrails'ın insanların ve toplulukların dışarıda vakit geçirdiklerinde daha mutlu ve sağlıklı oldukları temel ilkesi üzerine inşa edildiğini söylüyor. Schneidermann, Permira ile ortaklık kurmaktan mutlu olduklarını ve böylelikle dünya çapında daha fazla kişiye ulaşacaklarını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.