Getir'in n11.com hissedarlığında yeni adım: Süreç Rekabet Kurumu'nda

Getir'in n11.com'un hissedarı olmak için görüşmede olduğunu sizlere aktarmaştık. Bugün resmi bir adım daha geldi.
Getir'in n11.com hissedarlığında yeni adım: Süreç Rekabet Kurumu'nda

Getir'in Şok'un azınlık hisselerini almak için niyet mektubu imzaladığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Getir, ülkemizdeki önemli şirketlerin hissedarı olmak için çalışmalarını da sürdürüyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Getir, ülkemizin en önemli e-ticaret şirketleri arasında yer alan n11.com'un hissedarı olmak için resmi bir adım attı. Getir, 15 Kasım tarihinde n11.com'un hissedarı olmak için Rekabet Kurumu'na başvurusunu gerçekleştirdi. 

Getir'in gerçekleştirdiği Rekabet Kurumu başvurusu "Getir Perakende Lojistik AŞ'nin sermaye artırımı yoluyla Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim AŞ'de hissedar olmasına ilişkin işlem." olarak adlandırıldı.

Hatırlatmak gerekirse Getir kurucusu ve CEO'su Nazım Salur'un Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamaya göre Getir'in n11.com'a stratejik yatırım yapmaya hazırlandığını da geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Söz konusu stratejik yatırım kısa zaman içinde karşımıza çıkabilir gibi görünüyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında 555 milyon dolar yatırım alan ve yatırım sonrasında 7,5 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir, kısa zaman içinde yatırım ve satın alma haberi ile karşımıza çıktı. Getir'in n11.com'un hissedarı olması ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.