Google Labs birimi AR, VR ve Area 120 çalışmaları ile geri dönüyor

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni Google Labs, potansiyeli olan uzun vadeli projeler üzerinde çalışacak.
Google Labs birimi AR, VR ve Area 120 çalışmaları ile geri dönüyor

Google'ın geçtiğimiz yıllarda pek çok deneysel proje ile karşımıza çıktığını ve bu projeleri Google Labs çatısı altında hayata geçirdiğini daha önce sizlere aktarmıştık. 2011 yılının Temmuz ayında ise tamamen kapatılan Google Labs, geri dönüyor.

Google tarafından açıklanan bilgilere göre şirket, Google Labs adında yeni bir birim kuruyor. Yeni kurulan Google Labs birimi eski Google Labs'ten farklı olarak deneysel projeler üzerinde çalışmayacak. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni Google Labs, potansiyeli olan uzun vadeli projeler üzerinde çalışacak.

Yeni Google Labs birimi Google'da uzun süredir sanal ve artırılmış gerçeklik başkan yardımcısı olarak görev yapan Clay Bavor tarafından yönetilecek. Clay Bavor, direkt olarak Google CEO'su Sundar Pichai'ye bağlı olarak çalışacak. 

Google Labs birimi içinde Google'ın artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çalışmalarının yanı sıra şirketin kuluçka merkezi olan Area 120 de yer alacak. İlerleyen dönemde oluşacak yüksek potansiyele sahip uzun vadeli projeler de Google Labs birimi içinde yönetilecek.

İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan Area 120'nın şirket içi bir kuluçka merkezi olduğunu ve Google çalışanlarının şirketin veri, ürün ve kaynaklarına ulaşarak Area 120 içinde yeni projeler oluşturduklarını da paylaşalım.

Google Labs ile birlikte Area 120 içinde oluşturulan projeler de Clay Bavor'un yönetimi altında hayata geçirilecek. Yeni Google Labs birimi içinde geliştirilecek olan projeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.