Fiziksel altına eşit kripto para birimi: BiAltın

Temelinde stabil kripto para birimi olarak hizmet sunan BiAltın (GLDB), 2021 yılının Mayıs ayında Levent Süer, Atakan Altınbaş ve BiLira Teknoloji A.Ş. tarafından kuruldu.
Fiziksel altına eşit kripto para birimi: BiAltın

Özellikle ülkemizde geleneksel bir yatırım aracı olan altını dijitalleştirerek güvenilir ve şeffaf bir altyapı ile blockchain kullanıcılarına sunan bir finansal hizmet olarak karşımıza çıkan BiAltın, 2021 yılının Mayıs ayında Levent Süer, Atakan Altınbaş ve BiLira Teknoloji A.Ş. tarafından kuruldu.

Temelinde stabil kripto para birimi olarak hizmet sunan BiAltın (GLDB), 1 gram altına eşit. Edindiğimiz bilgilere göre her bir GLDB’nin arkasında fiziksel altın bulunuyor. BiAltın'ın fiziksel altınları Onsa Rafineri ile güvenli ve profesyonel kasalarda saklarken, aynı zamanda bu altınları sigortaladığını da belirtelim.

BiAltın girişiminin bizimle paylaştığı bilgilere göre GLDB, Uniswap ve Bitronit'te likit olarak işlem görüyor. BiAltın'ın diğer borsalarda listelenmesine ilişkin görüşmeler de devam ediyor. Şu an için Ethereum ağı üzerinde ERC-20 standardına uygun olarak işlem gören BiAltın’ın önümüzdeki günlerde Avalanche ve Algorand ağları üzerinden sunulacağını da paylaşalım.

Geleneksel yatırım aracımız olan altını dijital ve blockchain ile buluşturan BiAltın, geçtiğimiz Ağustos ayında 10 milyon değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. BiAltın'ın temelinde diğer kripto para birimleri özellikle de stabil kripto para birimleri ile rakip durumda olduğunu da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi olan ve BiAltın'ın da kurucuları arasında yer alan BiLira'yı ilk olarak 2019 yılında sizlere aktarmıştık. Merkeziyetsiz finansta altını yaygın bir şekilde tüm kullanıcılara sunmayı hedefleyen BiAltın, elinde tuttuğu altından herhangi bir gelir elde edemeyen geleneksel altın yatırımcısına, dijital dünyada ek bir gelir kapısı açmak istiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.