100 milyon dolar yatırım alan sağlık girişimi Color'ın değerlemesi 4.6 milyar dolara ulaştı

Sağlık teknolojileri alanında çözümler sunan ABD merkezli Color, Kindred Ventures ve T. Rowe Price tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan sağlık girişimi Color'ın değerlemesi 4.6 milyar dolara ulaştı

Sağlık teknolojileri alanında çözümler sunan ABD merkezli Color, Kindred Ventures ve T. Rowe Price tarafından yönetilen E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura General Catalyst, Viking Global Investors ve Emerson Collective gibi mevcut yatırımcılar da katılırken, E Serisi Color'ın değerlemesini 4.6 milyar dolara çıkardı.

2015 yılında Elad Gil, Nish Bhat, Othman Laraki ve Taylor Sittler tarafından hayata geçirilen Color, büyük ölçekli sağlık hizmetleri programları ve klinik testler sağlamaya odaklanan bir nüfus sağlığı teknolojisi şirketi. Şirket, sağlık sistemlerine, işverenlere, araştırma kurumlarına ve bireysel tüketicilere hizmet ederek sağlığı erişilebilir, maliyeti düşük hale getirmek için temel sağlık altyapı sistemleri geliştiriyor.

Platform, kuruluşların nüfus sağlığı programlarını etkin bir şekilde oluşturmasını ve ölçeklendirmesini sağlayan modüler ve uçtan uca çözümler sunuyor. Nüfus programlarının hızla başlatılmasına ve ölçeklenmesine yardımcı olmak için teknoloji, yazılım ve klinik hizmetler sağlıyor. Color, yenilikçi teknolojiyi, özel laboratuvar altyapısını ve klinik sağlık hizmetlerini birleştirerek aşağıdakileri içeren eksiksiz ve etkili programlar oluşturuyor. 

Color, bugüne kadar insanların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişmesine yardımcı olmak için halk sağlığı departmanları, işverenler ve üniversiteler dahil olmak üzere yaklaşık 1000 kuruluşla ortaklık kurdu. Bu ortaklıklar ile şirket şu anda ofislerde ve okullarda 6 bin 500'den fazla Covid-19 test merkezinin işini kolaylaştırıyor.

Alınan yeni yatırımla Color, insanların sağlık ihtiyaçları için tarama, teşhis ve ilk tedavilere erişmelerine yardımcı olarak erişilebilir halk sağlığı altyapısının genişletilmesini hızlandırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.