Yapay zeka tarafından tasarlanmış sanatsal görsellerin satışının yapıldığı stok görsel platformu: Artellistock.com

Sinan Demir ve Mahmut Sami Yazar tarafından hayata geçirilen Artellistock.com, tamamen yapay zeka tarafından tasarlanmış sanatsal görsellerin satışının yapıldığı bir stok görsel platformu olarak faaliyet gösteriyor.
Yapay zeka tarafından tasarlanmış sanatsal görsellerin satışının yapıldığı stok görsel platformu: Artellistock.com

Artellistock.com, Artelligent Technology şirketi tarafından geliştirilen Artelligent CREA ürününün çıktıları olarak 2021 yılında hizmete sunulan ve tamamen yapay zeka tarafından tasarlanmış sanatsal görsellerin satışının yapıldığı bir stok görsel platformu olarak faaliyet gösteriyor. Sinan Demir ve Mahmut Sami Yazar tarafından hayata geçirilen platform, 1,5 yıllık akademik araştırma süreci ile birlikte 2 yıllık bir hazırlık altyapısı bulunan bir girişim.

Yapay zeka ile üretilen görsellerin oluşturulmasında GAN teknolojisinden faydalanılıyor

Platformda, yapay zeka ile üretilen görsellerin oluşturulmasında GAN teknolojisinden faydalanılıyor ve oluşturulan görseller özel yöntemlerle yüksek kalitede boyutlandırılıyor. Artellistock.com satış platformu açık kaynaklı sistemlerin uyarlanması ve AWS bulut platformu üzerinde uygulanmasıyla 7/24 kesintisiz hizmet sunuyor. Platformda satışa sunulan görsellerin tamamı yapay zeka tarafından üretiliyor ve bu da Artellistock.com’u benzer platformlardan ayırıyor. Artellistock.com'un, Sinan Demir’in yüksek lisans sürecinde tez çalışmasıyla akademik temellerini attığı çalışmalar kapsamında yürüttüğü hazırlık sürecinin sonunda Mahmut Sami Yazar ile birlikte kurduğu bir girişime dönüştüğünün de altını çizelim. 

Artellistock.com, 2020 yılında Bahçeşehir Üniversitesi BAUBIGG programının desteğiyle, Tübitak 1512 desteği aldı. 2021 yılında ise Teknopark İstanbul bünyesine kabul edilerek şirketleşti ve faaliyetlerini Artelligent Technology altında sürdürmeye devam etti. Şirketin kurucuları, yapay zeka teknolojilerine dönük çalışmaların, dünyada birçok alanda olduğu gibi moda ve tasarım alanında da devam ettiğini; Artelligent Technology'nin bu alandaki fırsatları fark ederek akademik ve sektörel birikimini girişime dönüştürdüğünü belirtiyor.

Hem B2B hem de B2C tarafında kredi kartıyla satış üzerinden gelir elde ediliyor

Artellistock.com, stok görsel satışı yapan siteler olarak baktığımızda en önemli rakipleri arasında Shutterstock, vectorstock gibi siteleri gösteriyor; ancak yapay zeka ile tasarlanan görsellerin satışı konu olduğunda henüz birebir rakiplerinin bulunmadığını belirtiyor. 2 kişilik esas kadro, 1 gönüllü akademik, 1 gönüllü yönetim danışmanı ve 4 kişilik part time freelancer olmak üzere toplamda 8 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren Artellistock.com, hem B2B hem de B2C tarafında kredi kartıyla satış üzerinden globalde aktif olarak uygulanabilir bir gelir modeline sahip. Bunun yanında, yurt içi kurumsal müşterileri için doğrudan sıcak satış yöntemine dayalı ikinci bir gelir modelini de uyguluyorlar.

Müşteriler, tasarımı kendilerine özgü kılabiliyor

Artellistock.com üzerinde satışı yapılan görseller sınırlı sayıdaki adetlerde satılıyor. Bu da müşterilerin talep ettiği takdirde satışa sunulan tüm adetleri alarak tasarımı kendilerine özgü kılabilmelerine imkan sağlıyor. Bu yöntemle satın alınan görsel artık satın alan müşteriye ait oluyor ve o görselin artık başka bir müşteriye satışı gerçekleşmiyor.

Anlık tasarım talepleri için: Artelligent INSPIRA

Şirketin öncelikli hedefleri arasında, Artellistock.com’da sunulan  kategori sayısını ve dolayısıyla ürün çeşitliliğini artırmak bulunuyor. Geometrik, manzara, çiçek gibi yeni kategoriler ekleyerek müşterilerine daha zengin içerikler sunmayı planlıyorlar. Bunun yanında, geliştirmeye devam ettikleri Artelligent INSPIRA ürünüyle müşterilerinin anlık tasarım taleplerine de cevap vermeyi hedefliyor. Artelligent INSPIRA hayata geçtiğinde, müşteriler online olarak bir tasarımın benzerini, diledikleri renk paletleriyle anlık olarak üretebilecekler. Bunun yanında, beğendikleri bir tasarımın o zamandaki modaya uygun olarak yeniden düzenlenmiş versiyonunu otomatik olarak elde edebilecekler.

Artellistock.com'a buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.