Netflix Games, oyun dünyasına resmi girişi yaptı: Netflix, oyun sekmesini tüm kullanıcılara açıyor

İki farklı Stranger Things oyunununu öncelikli olarak Polonya'daki kullanıcılara sunan şirket, şimdi oyun sekmesini tüm dünyadaki kullanıcılara açıyor. 
Netflix Games, oyun dünyasına resmi girişi yaptı: Netflix, oyun sekmesini tüm kullanıcılara açıyor

Bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen Netflix'in önümüzdeki yıl platformuna oyunları eklemeye başlayabileceğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Hatta Ağustos ayında Android uygulamasında Stranger Things oyunlarını test etmeye başlayan şirket, Eylül ayında bağımsız bir oyun stüdyosu Night School Studio'yu satın almıştı

Netflix Android uygulamasında iki farklı Stranger Things oyunununu öncelikli olarak Polonya'daki kullanıcılara sunan şirket, şimdi oyun sekmesini tüm kullanıcılara açıyor. Bugünden itibaren, dünyanın dört bir yanındaki Netflix üyeleri Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games), ve Teeter Up (Frosty Pop) mobil oyunlarını oynayabilecek. 

Netflix oyun sekmesine nereden erişilecek?

Mobil oyunlar şu an için Android cihazlar üzerinden erişime açılıyor. Kullanıcılar Netflix hesabında oturum açıp profile giriş yapıldığında, Android mobil cihaz kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. 

Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek. Ayrıca tablet kullanıcıları indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Oyun oynamak için sadece Netflix üyesi olmanız yeterli. Bunun dışında platformda reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar bulunmuyor. 

Netflix kullanıcılarının aynı hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynayabileceğini belirtelim. Eğer cihaz sınırını aşarsanız, uygulama sizi bilgilendirecek. Böylece kullanılmayan cihazlardaki oturumunuzu kapatabilecek ya da tarayıcı üzerinden uzaktan devre dışı bırakabileceksiniz. 

Çocuk güvenliği ve daha fazlası

Bu arada oyunlar sekmesinin çocuk profillerinde bulunmayacağını belirtelim. Eğer çocuklarınızn yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu eklediyseniz, Netflix'te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodunu kullanmanız gerekiyor. 

Son olarak oyunları çevrimdışı olarak oynayabileceğinizi de ekleyelim. Ancak oyun seçeneklerinden yalnızca bazıları için internet bağlantısı gerekebiliyor. Şirket, önümüzdeki aylarda mobil oyun deneyimini iyileştirmeye devam edeceğini de dile getiriyor.

Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu paylaştığı blog yazısında şu ifadelere yer veriyor: 

İster dönüp dönüp baştan oynayabilecekleri çerezlik bir oyun ister favori hikayelerinin derinliklerine doğru sürükleyici bir deneyim arayışında olsun, tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz. Henüz başında olduğumuz müthiş bir oyun deneyimi yaratma yolculuğumuza sizleri de dahil etmekten büyük heyecan duyuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.