Bütünleşik video iletişim platformu: Vimesoft

2020 yılında kurulan Vimesoft'un ürünleri arasında video konferans, video portal ve canlı yayın, webinar ve uzaktan eğitim platformu yer alıyor.
Bütünleşik video iletişim platformu: Vimesoft

Hem ülkemizi hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını ile birlikte uzaktan öğrenme ve video konferans platformlarının her geçen gün daha popüler bir hale geldiğini daha önce sizlere aktarmıştık. Bu konuda hizmet veren bir firma olarak karşımıza çıkan Vimesoft, video konferans, webinar, canlı yayın ve video platformu gibi ürünlere sahip.

2020 yılında kurulan Vimesoft'un genel merkezi ise Ankara'da. 20 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Vimesoft, 5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından hayata geçirildi. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Vimesoft'un ürünleri arasında video konferans, video portal ve canlı yayın, webinar ve uzaktan eğitim yer alıyor.

Vimesoft'un Video Konferans sistemi ile farklı noktalar arasında mobil cihaz ve bilgisayarlardan sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilir, görüntüler sırasında masaüstü/doküman paylaşımı, konferans kaydı, mesajlaşma, SIP ve uzak masaüstü kontrolü vb. gibi video konferans özelliklerine sahip olabilirsiniz.

Sanal Sınıf / Webinar ürünü ise interaktif ve online eğitimler düzenleme, soru/cevaplar, eğitimlerinizi kaydetme ve katılımcıların daha sonra izlemesini sağlama gibi özelliklere sahip. Uzaktan Eğitim Portalı ürünü ile birlikte ise kurumunuzdaki bütün eğitim süreçlerinin online olarak yönetebilmesi ve kullanıcılarınıza uzaktan eğitimler aracılığıyla eğitimler vererek sertifikasyon sağlamanız hedefleniyor.

Kullanıcılar, Vimesoft tarafından sunulan Video Portal ve Canlı Yayın Sistemi ile video içeriklerinizi farklı kategori ve etiketlendirmeler yaparak arşivleme, kurum içi ve kurum dışından kesintisiz olarak takip edebilme ve uzak lokasyonlarla canlı yayın paylaşım özelliğine sahip olabilirler.

Vimesoft tarafından edindiğimiz bilgilere göre platformun çözümleri hem on-premise hem bulut ortamında çalışabiliyor. Kamu, finans kuruluşları ve özel sektördeki 20’den fazla müşteriye sahip olan Vimesoft, ürünleri ile birlikte toplamda 200 bin son kullanıcıya ulaşıyor.

Bugüne kadar 40 projeye imza atan Vimesoft, satış ve kiralamalar üzerinden gelir elde ediyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Vimesoft, ODTÜ Teknokent ve TÜBİTAK proje destekleri aracılığıyla yatırım ve Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Temelinde tüm video konferans çözümleri ile rakip konumda olan Vimesoft, önümüzdeki yıl içinde yurt dışına açılmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.