SPONSORLU

iOS 14.5'in, mobil uygulama geliştiricileri, pazarlamacılar ve sektör üzerindeki etkisini, Adjust CEO’su Paul Müller’den öğrenin

iOS 14.5'in yayınlanmasının üzerinden birkaç ay geçti ve mobil uygulama geliştiricileri, pazarlamacılar ve sektörün geneli üzerindeki etkisi gittikçe netleşiyor. Adjust, yapılan değişikliklerin daha iyi bir resmini elde etmek için verilerini güncelleme yayınlandığından beri analiz ediyor ve bu sayede mobil pazarlamacılara netlik sağlayabiliyor.
iOS 14.5'in, mobil uygulama geliştiricileri, pazarlamacılar ve sektör üzerindeki etkisini, Adjust CEO’su Paul Müller’den öğrenin

İşte Adjust CEO’su ve Kurucu Ortağı Paul Müller’in bu konuda kaleme aldıkları:

iOS 14.5'in etkilerinin kapsamı attribution'dan çok daha geniş olduğundan, güncellemelerin reklam hedeflemesini ve reklam cirosunu nasıl etkilediğini incelemek için AppLovin ile birlikte çalışıyoruz.

Aşağıda onay oranı tercihleri, SKAdNetwork ve reklam cirosuna olan etkisi dahil olmak üzere en çok tartışılan konulardan bazılarını inceledik ve değişikliklerin gerçekte nasıl bir etkiye sahip olduklarının resmini AppLovin stüdyolarından alınan verilerle çizdik.

Onay oranları

iOS 14.5'ten sonra uygulamaların kullanıcılara hedeflenmiş reklamlar sunmak ve web sitelerinde ve uygulamalarda takip edilmeleri için onlardan (cihazı kullanan kişilerden) onay alması gerekiyor. iOS 14.5'in yayınlanmasından bu yana bazı makaleler, kullanıcıların küresel onay oranlarının %5 kadar düşük olabileceğini öne sürdü. Ancak AppLovin'in sahip olduğu stüdyoların uygulamalarında gördüklerimiz, gerçeğin daha iyimser bir yönde olduğunu gösteriyor.

Birkaç popüler oyunun sonuçlarına hızlı bir bakış

Onay oranları büyük ölçüde değişiklik gösterse de, sonuçlar ilk tahminlerin tüm ortalama oranlarının üstünde seyrediyor. Öne sürülen yüzdelerdeki geniş fark hakkındaki teorimiz, ilk raporların açıkça onay isteyen uygulamalara odaklanmak yerine toplam rakamları (onay isteyen uygulamalar, istemeyen uygulamalar ve onay akışını eklemeyen ve hatta onay istemeyi planlamayan uygulamalar) dikkate almalarıdır.

Ana bulgularımız:

  1. Kurulumları çoğunlukla reklamlardan gelen uygulamalar, daha yüksek onay oranlarına sahip.

Tüketiciler bu oyunları reklamlar aracılığıyla buluyor ve doğaları gereği ilgilendikleri içeriği bu şekilde bulmaya alışkın oldukları için alakalı reklamlara daha çok ilgi duyuyorlar. Örneğin, yukarıdaki verilerde Animal Transform ve Save the Girl!, tüketiciler tarafından reklam yoluyla keşfedilen hyper casual oyunlardır. Kullanıcılarının büyük bir kısmı oyunları reklamlar aracılığıyla buluyor ve bu nedenle, bu oyunlarda görüntülenen reklamlar aracılığıyla diğer ilgi çekici oyunları ve uygulamaları bulma olasılıkları yüksek olacaktır. Onay oranları şimdiden %70 veya üzerinde seyrediyor.

Yüksek düzeyde onay elde etmenin anahtarı, alakalı reklamları almak için onay vermenin ve verileri paylaşmanın değerini kullanıcıya basit bir şekilde açıklamaktır. Kullanıcılar, geçmişte alakalı reklamların sunulmasından yararlanmış bir kitlenin parçası olduğu için, büyük olasılıkla bu reklamları görmeye devam etmenin değerini görecektir. Şeffaflık güven ile artar ve kullanıcıların bilinçli kararlar almasına yardımcı olur.

  1. Onay oranları zaman içinde yükselmeye devam edecek

Popüler görüşün aksine, iOS 14.5'in benimsenme oranları arttıkça genel onay oranlarının da arttığını görüyoruz. Şu anda iOS 14.5'in benimsenme oranı %15'in altında. Ancak, bu oran arttıkça ve daha fazla uygulama kullanıcılardan onay istemeye başladıkça, kullanıcıların onların ilgi gösterdikleri reklamları görmesinin değeri konusunda giderek daha fazla bilgi sahibi olacağını ve onay oranlarının artacağını düşünüyoruz.

İncelediğimiz verilere dayalı tahminimiz, onay oranlarının ortalama %40 olacağı ve hatta zaman içinde %50'lere kadar çıkabileceği yönünde.

SKAdNetwork

Apple, iOS 14'ün piyasaya sürülmesine hazırlık olarak Haziran 2020'de SKAdNetwork 2.0'ı duyurduğunda endüstri, Apple'ın attribution çözümünün doğruluk oranının yeterli olmadığını ve yayıncılar arasında yeterince benimsenmeyeceğini iddia ederek tepki gösterdi. iOS 14'ün ilk duyurusu ile iOS 14.5'in arasında geçen zaman, ekosistemin bu değişikliklere cevap verebilecek modeller hazırlamasına ve çözümler geliştirmesine izin verdi.

iOS 14.5'in piyasaya sürülmesinden bu yana, indirmeler ve yeniden indirmeler için SKAdNetwork üzerinde testler yürütüyoruz. Doğruluğun geleneksel attribution ile neredeyse mükemmel bir şekilde aynı olduğunu belirledik. iOS'teki envanterin büyük çoğunluğu artık SKAdNetwork'ü destekliyor ve bu dönüşümleri doğru bir şekilde raporlayabiliyoruz. Apple, başarılı bir çözüm üretme konusunda harika bir iş çıkardı. Teknoloji geliştikçe işlevselliği geliştirmeye devam edeceğiz. Apple'ın gelecekte SKAdNetwork'e hangi özellikleri ekleyeceğini merak ediyoruz.

Reklam cirosundaki etkiler

iOS 14'ün ilk duyurusundan sonra yayınlanan raporlar, endüstrideki oyuncuların çoğunun reklam cirolarında %50'lik bir düşüş beklediğini belirtiyordu. iOS 14.5 yayınlandığına göre, reklam cirosu üzerindeki gerçek etkisini somut ve veriye dayalı sonuçlarla doğrulamak istedik. Bunun hakkında fikir edinmek için AppLovin'in lider aracılık platformu MAX ile işbirliği yaptık ve onay vermeyen iOS kullanıcılarından elde edilen veriler ile CPM'de yaklaşık %30'luk bir düşüş olduğunu gördük. Ancak, onay veren iOS ve Android kullanıcılarının daha yüksek CPM'lere sahip olması sonucunda bunun dengelendiğini görüyoruz. Bu, yayıncılar için daha fazla reklam cirosu ve zaman geçtikçe onay vermeyen kullanıcılardan kaynaklı kaybın telafisi anlamına gelir.

Genel olarak, reklam cirosu üzerindeki etki sıfıra yakın görünüyor.

İlk bulgularımız, sektörümüzün hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini ve reklam ekosisteminin gelişmeye devam edeceğini gösteriyor.

İçinde yaşadığımız dünya son 18 ayda büyük bir değişim geçirdi. iOS 14, geliştiricilerin ve pazarlamacıların mobil reklamcılığa yaklaşımında önemli bir etki yaratırken onay oranları, SKAdNetwork'ün benimsenmesi ve doğruluğu ve reklam cirosundaki etkileri, sektörün geleceğinin ilk tahminlerden çok daha iyimser olduğunu gösteriyor. Gördüğümüz gerçek, pazarın, tüketicilerin ve platformun değişikliklere uyum sağlıyor oluşudur.

iOS 14 ile ilgili en son içgörülerimiz, analizlerimiz ve ürünlerimiz hakkındaki en son haberleri almak için iOS 14 kaynak merkezimize göz atın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.