Otel ödemeleri konusunda yazılım sunan Selfbook, 25 milyon dolar yatırım aldı

Kendisini "Seyahat için Shopify" olarak Selfbook, Tiger Global Management'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Otel ödemeleri konusunda yazılım sunan Selfbook, 25 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıların otel rezervasyonlarını sorunsuz ve güvenli bir şekilde ödemelerine yardımcı olmak için tasarlanmış, teknoloji öncelikli bir ödeme platformunun geliştiricisi olarak faaliyet gösteren Selfbook, Tiger Global Management'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Valia Ventures, Fin Venture Capital, ilk Stripe çalışanı olan ve daha sonra bir yatırımcıya dönüşen Lachy Groom ile bazı melek yatırımcılar da katıldı. Platformun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 30 milyon dolara ulaşırken, şirketin değerlemesi de 125 milyon dolar olarak açıklandı.

Eylül 2020'de bir tüketici seyahat uygulamasından bir B2B şirketine bir pivot olarak kurulan New York merkezli Selfbook, kendisini "Seyahat için Shopify" olarak tanımlıyor ve konaklama ile fintech'in kesiştiği noktada faaliyet gösterdiğini söylüyor. Şirketin platformu, tüm küresel kredi ve banka kartı markalarının yanı sıra dijital cüzdanları da destekleyerek otellere tek dokunuşla ödeme kabul etme yetkisi veriyor. Şirketin yazılımı, restoran rezervasyonları, spa randevuları ve etkinlikler gibi birden fazla hizmet için de kullanılabiliyor. 

Selfbook, doğrudan rezervasyonların önündeki engelleri kaldırarak otel endüstrisinin daha iyi dönüşümler elde etmesini, mobil rezervasyonların yakalanmasını, gelirlerin artmasını ve mevcut tüm rezervasyon sistemlerini zahmetsizce birbirine bağlayarak ödeme akışını birleştirmeyi hedefliyor. 

Selfbook, şimdiye kadar yaklaşık 90 oteli temsil eden sözleşmeler imzaladı. Şirket, ABD'de Los Angeles, Austin, Teksas ve Washington ile Avrupa'da Paris gibi kentlerde faaliyet gösteriyor. Selfbook, son 6 ayda dijital cüzdan açan kullanıcı sayısında 10 kat artış gördüğünü; ayrıca, rezervasyonların yüzde 67'sinin mobil cihazlarda dijital cüzdan kullanılarak yapıldığını söylüyor. Şu anda 50 çalışanı bulunan platform, aldığı yeni yatırımı çalışan sayısını artırmak için kullanmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.