Insurtech firması Virtual i Technologies, APY Ventures'dan 250 bin dolar yatırım aldı

Sigorta sektörüne risklerin tekliflendirilmeden önce değerlendirmesini sağlayan akıllı çözümler sunan Virtual i Technologies, Bilişim Vadisi GSYF’den (APY Ventures) 250 bin dolar ön seri A yatırımı aldı.
Insurtech firması Virtual i Technologies, APY Ventures'dan 250 bin dolar yatırım aldı

Sigorta sektörüne risklerin tekliflendirilmeden önce değerlendirmesini sağlayan akıllı çözümler sunan insurtech şirketi Virtual i Technologies, APY Ventures (Bilişim Vadisi GSYF) 250 bin dolar ön seri A yatırımı aldı. Bugüne kadar toplam 3.4 milyon dolar yatırım alan Virtual i Technologies, hayat dışı sigorta sektörünün risk değerleme ve seçim süreçlerini yapay zeka teknolojisiyle yeniden tanımlayarak reasürans, sigorta şirketleri, broker ve acentelere yüzde 100’e kadar risk görünürlüğü ile iş sürekliliklerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Merkezi Zürih'te bulunan ve dünya çapında faaliyet gösteren şirket, sigorta sektörünün iyi niyete dayalı sigortacılıktan dinamik ve veri temelli karar alma mekanizmalarına geçmesini sağlıyor. Virtual i Technologies tarafından yaratılan ve patenti alınan ™ Virtual Risk Space, mikrodan büyüğe farklı boyutlardaki riskleri gerçekleşmeden önce değerlendirmeyi sağlayan inovatif bir çözüm sunuyor. Yüksek teknoloji tabanlı ve sektörün tüm paydaşları için erişilebilir bir platform olarak ™, sigorta sektörüne anında ve görünür sonuçlar getiriyor.

Patentli ™ çözümü, sigortacılık tarihi boyunca geleneksel olarak yüzde 5 kabul edilen risk görünürlüğü oranını yüzde 100’e kadar artırabilme kapasitesiyle sektörün paradigmalarını temelden değiştiriyor.

2018 yılında Veysel Sinan Geylani tarafından kurulan Virtual i Technologies’in ilk yatırımcıları ağırlıklı olarak sigorta ve risk profesyonellerinden oluşan melek yatırımcılardı. İlk kurumsal yatırımını Morgan Stanley Multicultural Innovation Lab’den alan Virtual i Technologies, ağustos ayında da çekirdek yatırım turunu tamamlamıştı. Şirketin ilk yatırım turuna ABD, Almanya, Singapur ve Türkiye'den yatırımcılar katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.