Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier, 200 milyon dolarlık yatırım turuyla değerlemesini 2 milyar dolara çıkardı

Geçtiğimiz Kasım ayında Softbank Vision Fund liderliğinde 250 milyon dolar yatırım alan Tier, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi  Tier, 200 milyon dolarlık yatırım turuyla değerlemesini 2 milyar dolara çıkardı

Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier'ın Softbank Vision Fund liderliğinde 250 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 yıl sonra yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Tier, D serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

200 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, RTP Global, Novator, White Star Capital, Northzone, Speedinvest ve yeni yatırımcılar olan M&G Investments ve Mountain Partners katıldı.

Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Tier Mobility girişiminin değerlemesinin 2 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Yeni yatırım ile birlikte Tier'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 660 milyon dolara ulaştı. 2018 yılında Julian Blessin, Lawrence Leuschner ve Matthias Laug tarafından Berlin'de kurulan Tier Mobility, temelde elektrikli scooter kiralama girişimi olarak hizmet veriyor.

Elektrikli scooter modellerinin yanı sıra elektrikli bisikletler ve mopedlere de sahip olan Tier Mobility, geçtiğimiz günlerde Hollanda'da aktif olarak hizmet vermeye de başladı. Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre 16 ülke ve 150 şehirde hizmet veren Tier Mobility'nin toplamda 135 bini aşkın elektrikli scooter, bisiklet ve mopedi bulunuyor. 

Tier Mobility tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin Avrupa ve Orta Doğu'daki büyümesi için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.