NFT tabanlı kart oyunu Parallel, 50 milyon dolar yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre Parallel, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Parallel'in şirket değerlemesinin 500 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.
NFT tabanlı kart oyunu Parallel, 50 milyon dolar yatırım aldı

Her geçen gün daha da popüler bir hale gelen NFT ile ilgili tüm detayları ve bu alanda çözümlere sahip olan girişimlerinin aldığı yatırımları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. NFT tabanlı bir kart oyunu olarak karşımıza çıkan Parallel, yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Parallel, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Parallel'in şirket değerlemesinin 500 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Söz konusu 50 milyon dolarlık yatırım Paradigm liderliğinde gerçekleşti.

Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan YouTube kurucu ortağı Chad Hurley, Focus Labs, OSS Capital ve Yunt Capital da 50 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Bilim kurgu odaklı bir kart oyunu olan Parallel, Ethereum networkü üzerinde çalışıyor.

Kısa zaman içinde NFT odaklı pek çok oyun karşımıza çıktı. Tıpkı diğer NFT odaklı oyunlar ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Parallel, oyunu içinde yer alan kartların NFT olarak alım satımının yapılmasına olanak sağlıyor.

Parallel'in popülerleşmesi ile birlikte oyun içinde büyük bir ekonomi oluştuğunu da ekleyelim. CryptoSlam tarafından paylaşılan verilere göre Parallel platformu 105 milyon dolarlık işlem hacmine sahip durumda. Oyunda yer alan "Masterpiece" isimli önemli bir kartın 1,1 milyon dolara satıldığını da paylaşalım. Parallel platformu içinde gerçekleşen NFT satışlarından yüzde 10 oranında komisyon alarak gelir elde ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.