Yemek ve market planlama hizmeti sunan Jow, 20 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli yemek ve market planlama hizmeti sunan platform Jow, Eurazeo'nun liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Yemek ve market planlama hizmeti sunan Jow, 20 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli yemek ve market planlama hizmeti sunan platform Jow, Eurazeo'nun liderliği üstlendiği yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Headline, DST ve Stride da katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 30 milyon dolara yaklaştı.

2017 yılında, Paris'te Antoine Maillard, Brice Audrain, Franck Maurin ve Jacques-Edouard Sabatier tarafından hayata geçirilen Jow, alışverişi kolaylaştıran ve ne yemeniz gerektiği konusunda tavsiyeler veren bir market alışverişi uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Bu uygulama, müşterinin zevkine uyum sağlayan ücretsiz ve basit tarifler sunuyor. Lezzetli tariflerle otomatik olarak özelleştirilmiş bir menü oluşturuyor ve yemek pişirmek için gerekli tüm malzemeleri sepete dolduruyor.

Uygulamanın çalışma mantığı da aslında oldukça basit. Evinizde sizinle birlikte kaç kişi yaşadığını belirtiyor, bunların yetişkin mi çocuk mu olduğunu uygulamaya söylüyorsunuz. Eğer evde sevilmeyen, yenmesi sakınca olan yiyecekler varsa Jow uygulamasına bunu da iletiyorsunuz ve tüm bu seçimlerin sonunda uygulama kişiselleştirilmiş öğün önerileriyle geliyor.

Jow, bu önerilen yemekleri hazırlamak için satın alınacak öğelerin listesini otomatik olarak oluşturuyor ve bunu yaparken verimli olmayı da göz önünde bulunduruyor.Yani ihtiyacınız olan herhangi bir ürünün sadece ihtiyacınız kadarını listesine ekliyor. Tabii bu noktada en son karar kullanıcıya bırakılıyor ve Jow'un önerilerinden sonra istediğiniz ürünü sepetinize ekleyip sepetinizden çıkarabiliyorsunuz. Jow her ne kadar kişiselleştirilmiş bir öneri sunsa da kullanıcının kendi istekleri ön planda tutuluyor. 

Jow, oluşan siparişi doğrudan işleme koymuyor ve alışveriş listesini en yakındaki büyük bir süpermarkete aktarıyor. Hangi marketten alışveriş yapılacağını kullanıcı kendisi seçiyor. Jow bu kapsamda Fransa'daki en büyük altı market markası, Carrefour, Auchan, Intermarché, Leclerc, Monoprix ve Chronodrive ile iş birliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.