Virasoft, Eczacıbaşı Momentum liderliğinde 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Virasoft, A serisi yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 2,5 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Eczacıbaşı Momentum liderliğinde gerçekleşti
Virasoft, Eczacıbaşı Momentum liderliğinde 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures'ın dijital patoloji uzmanı yerli yapay zeka firması Virasoft'un yüzde 12,2’sine ortak olduğunu geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Virasoft, A serisi yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 2,5 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Eczacıbaşı Momentum liderliğinde gerçekleşti. Eczacıbaşı Momentum'un haricinde yatırım turuna Teknoloji ve İnovasyon Fonu, DCP, TT Ventures, Acıbadem Üniversitesi, Ak Portföy Girişim Sermayesi, Mustafa Selim Kondu, Burak Uzel, Bedi Turgut Uzel ve Fatma Fatoş Özbaş'ın katıldıklarını da ekleyelim.

2015 yılının Eylül ayında Sanayi Bakanlığı TGSD 2015 desteğiyle birlikte Gökhan Hatipoğlu ve Samet Ayaltı tarafından kurulan Virasoft, haftalar süren vaka raporlama sürelerini geliştirdiği yapay zeka algoritmaları ve dijital patoloji çözümleri ile 3-4 güne düşürüyor.

Özel ve kamu olmak üzere 20’den fazla hastane ile iş birliği yapan Virasoft, ülkemizde sunduğu tele patoloji, dijital patoloji ve yapay zeka sistemleri ile bugüne kadar toplamda 200 binin üzerinde hastaya hizmet de sağladı. Virasoft tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 2,5 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin ABD pazarında büyümesi için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.