Delivery Hero, Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Gorillas'a 200 milyon dolar yatırım yapacak

Gerçekleşen son 3 turda yatırım miktarını 334.5 milyon dolara taşıyan Gorillas, Tencent ve Coatue gibi büyük yatırımcıların yanı sıra Delivery Hero'nun da dikkatini çekmeyi başardı. 
Delivery Hero, Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Gorillas'a 200 milyon dolar yatırım yapacak

Market alışverişi odağında talebe dayalı teslimat girişimi Gorillas'ın, A serisi yatırım turunda 44 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Kağan Sümer ve Jörg Kattner tarafından 2020'nin Mayıs ayında kurulan girişim, B serisinde ise Tencent, DST Global ve Coatue liderliğinde 290 milyon dolar yatırım almıştı. Gerçekleşen son 3 turda yatırım miktarını 334.5 milyon dolara taşıyan Gorillas, büyük yatırımcıların yanı sıra Delivery Hero'nun da dikkatini çekmeyi başardı. 

Almanya merkezli yemek teslimatı devi Delivery Hero, Berlin merkezli Gorillas'a 1 milyar dolarlık bir finansman turunun bir parçası olarak yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bloomberg'ün paylaştığına göre; bu yeni yatırım turu, Gorillas'ın değerlemesini 3 milyar dolara ulaştırabilir.

Gorillas ve DoorDash

Bu noktada Gorillas'ın son yatırım turunu 1 milyar dolar değerleme ile kapattığını hatırlatalım. Şirket, Mayıs ayında değerlemesini 6 milyar dolara taşımak için yatırım arayışına girdi. Yaz döneminde Gorillas ile yatırım odağında görüşmeler gerçekleştiren DoorDash ise 2.5 milyar dolar değelerleme üzerinden yatırım yapmak için pazarlık etmişti. Ancak şirket, büyüme planları konusunda DoorDash ile fikir ayrılığı yaşayınca yatırım süreci de rafa kalktı. 

Delivery Hero ise 2020'nin Eylül ayında Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını satın aldığını açıklamıştı. Alman şirket o dönemde Glovo'nun sekiz pazardaki operasyonlarını devralmak için 230 milyon euro civarında ödeme yaptığını açıklamıştı. 

Aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda şirketin Güney Kore'nin en popüler yemek teslimat uygulaması olan Baedal Minjok'un sahibi Woowa Brothers'ı satın almak için harekete geçtiğini de hatırlatmakta fayda var. Dolayısıyla küresel arenada elini güçlendirmeye devam eden Delivery Hero'nun özellikle Almanya'da güçlenen bir girişimde pay sahibi olmak istemesi mümkün.  

Gorillas'ın faaliyet alanı

Haftalık alışverişin eksik kaldığı noktaları tamamlayan girişim, marketten yapılan alışverişle, Gorillas'tan yapılan alışveriş arasında fiyat farkı bulunmamasına dikkat ediyor. Ayrıca ekip, Glovo gibi sadece teslimata odaklanan girişimlerin aksine, mağaza modeli ile ilerlemeyi tercih ediyor. Yani ürün alışverişleri herhangi bir mağazadan değil, Gorillas'ın kendi mağazalarından yapılıyor. Gorillas binden fazla ürünün teslimatını mağaza fiyatlarıyla 10 dakika içinde teslim ediyor.

Almanya, Birleşik Krallık, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda İtalya ve İspanya'da faaliyet gösteren Gorillas, şimdiden Avrupa'nın 50'den fazla şehrinde hizmet veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.