13 yıldır Facebook'un CTO'su olarak görev yapan Mike Schroepfer, gelecek yıl şirketten ayrılıyor

Schroepfer, şirkette kıdemli üye olarak yarı zamanlı bir role geçiş yaparken; 2022′de CTO olarak Schoepfer'in yerini şu anda Facebook’un donanım bölümünün başkanı olan Andrew Bosworth alacak.
13 yıldır Facebook'un CTO'su olarak görev yapan Mike Schroepfer, gelecek yıl şirketten ayrılıyor

Facebook CTO'su Mike Schroepfer dün yaptığı açıklamada 13 yıllık görevinden ayrılacağını duyurdu. Schroepfer, şirkette kıdemli üye olarak yarı zamanlı bir role geçiş yaparken; 2022′de CTO olarak Schoepfer'in yerini şu anda Facebook’un donanım bölümünün başkanı olan Andrew Bosworth alacak. Bosworth, yeni görevinde AR/VR organizasyonuna liderlik etmeye devam edecek.

Schroepfer, Facebook’u çok sevdiğini ve birlikte inşa edecekleri gelecek konusunda heyecanlı olduğu için bunun zor bir karar olduğunu belirtti. Mike Schroepfer, önümüzdeki dönemle ailesiyle vakit geçirmek istediğini belirtti. 

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Schroepfer'in şirketten ayrılışı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Son 13 yılda topluluğumuza ve şirketimize yaptığı olağanüstü katkılar için Schrep'e teşekkür etmek istiyorum. Ekiplerimizi oluşturmak ve ölçeklendirmekten kilit liderlerimizin çoğuna rehberlik etmeye; AI ve VR gibi yeni teknolojiler geliştirmemize yardımcı olmaktan altyapımızı ve ticari hizmetlerimizi küresel ölçekte işletmeye kadar yaptığımız hemen hemen her şeyde kritik bir rol oynadı. Schrep ve benim yıllar boyunca yakın bir ortaklığımız oldu ve o harika bir lider olmasının yanı sıra harika bir insan ve yakın bir arkadaş."

Andrew Bosworth'un CTO görevine yükselecek olmasının, Facebook'un ilerleyen dönemde donanıma haber vereceğinin öncüsü olduğunu söyleyebiliriz. Zira bu gelişmenin yanı sıra şirket, bu yılın başlarında sanal gerçeklikte insanların buluşabileceği bir alan olan metaverse’in Oculus bölümünün ana odak noktası olacağını belirtmişti. Facebook, son olarak Ray-Ban ile ortaklaşa yeni akıllı gözlükleri ve yeni nesil portal görüntülü arama cihazlarını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.