Trendyol, "Erken Ödeme” uygulaması ile satıcıların acil finansal ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor

Satıcılar için yeni bir özellik sunan Trendyol, “Erken Ödeme” uygulaması ile acil finansal ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor.
Trendyol,

Trendyol'un "Canlı Performansım" özelliği ile birlikte satıcılara özel veri kontrol merkezi sunduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Yine satıcılar için yeni bir özellik sunan Trendyol, “Erken Ödeme” uygulaması ile acil finansal ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor.

Trendyol Satıcı Paneli’nde yer alan Erken Ödeme ekranı sayesinde satıcılar, acil finansal ihtiyaçlarını karşılamak için vade sürelerinin dolmalarını beklemeleri gerekmiyor. Erken Ödeme’ye başvuran satıcılar belirlenen ödeme gününden önce düşük kesinti oranları ile ödemelerini alabiliyorlar. Kısacası Trendyol, satıcıların artan nakit ihtiyaçlarına erken ödeme ile destek sağlamayı hedefliyor.

Trendyol tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre Erken Ödeme ekranı temelde üç aşamadan oluşuyor. Söz konusu aşamaları aşağıda bulabilirsiniz.

  • Satıcılar güncel bakiyelerine bakarak başvurabileceği maksimum tutarı görüntülüyor ve talep tutarını giriyor.
  • Satıcının ödeme kalemlerine bağlı olarak talep tutarına en yakın tutar hesaplanıyor.
  • Satıcı bu tutarı onaylıyorsa başvurusu alınmış oluyor.

Satıcıların ödemeyi ne zaman alabileceği ise satıcı talebinden sonra Trendyol tarafından hesaplanıyor. Talep tutarına ulaşana kadar ödeme kayıtları sıralanıyor ve her kaydın kalan vadesine bakılıyor.

Bu kayıtlar üzerinden tutarlar ile ağırlıklandırılmış ortalama vade hesaplanıyor. Eğer satıcı hesaplamaları onaylar ise başvurusu alınıyor. Satıcılar bu ekran üzerinden aktif başvurularının onay durumunu takip ederken geçmiş başvurularını görüntüleyebileceklerini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.