Nikola, Bosch'un hidrojen yakıt modüllerini kamyonlarında kullanmak için anlaşma yaptı

Mali detayları net olarak paylaşılmayan anlaşmaya göre Bosch'un hidrojen yakıt hücresi modülleri; Nikola'nın hidrojen yakıtlı yarı kamyonlarına güç sağlamak için kullanılacak.
Nikola, Bosch'un hidrojen yakıt modüllerini kamyonlarında kullanmak için anlaşma yaptı

Hidrojen teknolojisine önem veren Bosch, bu konuda global çapta yatırımlar yapıyor. Şirket, yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Elektrikli kamyon geliştiricisi Nikola Corp., hidrojen yakıt hücresi modülleri için Bosch ile anlaşmaya vardı. Mali detayları net olarak paylaşılmayan anlaşmaya göre bu modüller; Nikola'nın hidrojen yakıtlı yarı kamyonlarına güç sağlamak için kullanılacak.

Nikola, hidrojen yakıt hücresi güç modüllerini Coolidge, Arizona'daki tesisinde monte edecek. Şirket, 2023 yılına kadar bu alanı 5 milyon metrekareye kadar genişletmeyi planladığını açıkladı. Ayrıca çalışan sayısına 50 kişi daha katmayı hedefliyor. Nikola CEO'su Mark Russell yaptığı açıklamada, "Bu, Bosch ile uzun yıllara dayanan bir çalışma ilişkisinin sonucudur" diyerek anlaşmanın onlar için önemini açıkladı. Bosch, 2019 yılında şirkete 100 milyon dolar yatırım yapmıştı. Geçen yıl Nikola'nın Avrupa operasyonları için yakıt hücresi tedarik edeceğini söylemişti.

Hidrojenli araçlar benzinli ve elektrikli araçların karışımı olarak tanımlanıyor. Yani yarı yakıt hücreli araçlar, tamamen doğaya uyumlu. İçerisinde elektrikli araçlar gibi bir batarya bulunan araçlar, su ve hidrojen moleküllerini çarpıştırarak elektrik elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.