Prosus, Hindistan merkezli BillDesk'i 4,7 milyar dolara satın alıyor

Yeni ve daha büyük bir satın alma ile karşımıza çıkan Prosus, Hindistan merkezli BillDesk'i satın almak için anlaştığını duyurdu.
Prosus, Hindistan merkezli BillDesk'i 4,7 milyar dolara satın alıyor

Yazılım geliştiriciler için soru-cevap platformu olarak hizmet veren Stack Overflow'un Prosus tarafından 1,8 milyar dolara satın alınacağını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Yeni ve daha büyük bir satın alma ile karşımıza çıkan Prosus, Hindistan merkezli BillDesk'i satın almak için anlaştığını duyurdu.

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan Prosus, ödeme platformu olarak hizmet veren BillDesk'i satın almak için 4,7 milyar dolar ödeyecek. Söz konusu satın alma anlaşması Hindistan'ın Rekabet Kurumu'nun onay vermesi ile tamamlanacak.

Prosus'un planı ise BillDesk'i platformunu PayU ile birleştirerek dünyanın en büyük ödeme platformlarından birini oluşturmak. Kısacası gerçekleşen satın almanın tamamlanması ile birlikte BillDesk ve PayU birleşerek yollarına devam edecek. PayU'nun halihazırda Hindistan, Latin Amerika ve Avrupa bölgelerinde hizmet verdiğini de ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse PayU, 2019 yılında yerli bir girişim olan iyzico'yu 165 milyon dolara satın alarak platformuna dahil etmişti. Satın alma haberinin paylaşılmasının ardından Prosus hisseleri kısa süre içinde yüzde 5,1 oranında yükseldi.

Hatırlatmak gerekirse Prosus'un BillDesk'i satın alabileceği ile ilgili ilk duyumlar geçtiğimiz Temmuz ayında karşımıza çıkmıştı. Aradan geçen iki ay içinde firmalar 4,7 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardı. 2000 yılında Ajay Kaushal tarafından Hindistan'da kurulan BillDesk, ülkenin en büyük ödeme platformlarından biri olarak hizmet sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.