Twitter, Biletli Spaces özelliğini iOS kullanıcılarına açtı

Şu an için moderatörler tarafında özelliğin ne kadar yaygın bir şekilde kullanıcılara açıldığı henüz bilinmiyor. Ancak, iOS kullanıcıları ücretli Spaces etkinliklerine bilet alabilecek.
Twitter, Biletli Spaces özelliğini iOS kullanıcılarına açtı

Hatırlarsanız,  Super Follows ve Biletli Alanlar (Spaces) özelliklerinin Twitter'a geleceğini Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Twitter bugün paylaştığı bir gönderi ile Spaces moderatörlerinin Biletli Spaces özelliklerine erişebileceğini açıkladı.

Özelliğin ilk olarak Haziran ayında 18 yaş üstü en az 3 Spaces organize etmiş ve binden fazla takipçisi olanlara açıldığını hatırlatalım. Şu an için moderatörler tarafında özelliğin ne kadar yaygın bir şekilde kullanıcılara açıldığı henüz bilinmiyor. Ancak, iOS kullanıcılarının ücretli Spaces etkinliklerine bilet alabileceğini söyleyebiliriz. 

Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Halihazırda Biletli Alanlar için Alanlara ev sahipliği yapan kişilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz

Biletli Spaces komisyon oranları

Bir önceki yazımıda da paylaştığımız üzere Twitter, uygulama içi satın alma komisyonlarına ek olarak, içerik üreticilerin gelirleri üzerinden yüzde 3 oranında komisyon alıyor. App Store ve Google Play'in yüzde 30'a varan komisyon oranlarını düşündüğümüzde, içerik üreticilerin gelirlerin 3'te 2'sini elde ettiğini belirtelim. 

İçerik üreticilerin, Twitter'daki ömür boyu kazancı 50 bin doları aştığında, uygulama "komisyondan sonra gelecekteki kazançların yüzde 20'sini" alacak. Böylece içerik üreticiler, takipçiler üzerinden elde ettiği gelirlerin yarısını Twitter, Apple ve Google ile paylaşmış olacak.

Yine de Apple'ın geliştiricilerle yaptığı anlaşma sonrasında App Store komisyon oranını %15'e düşürmek için adım atması, içerik üreticilerin kazancına da olumlu bir şekilde etki edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.