120 binden fazla öğrencinin kullandığı eğitim teknolojisi girişimi: Doping Hafıza

Doping Hafıza, okul derslerine çalışmanın yanında YKS, LGS, KPSS, ALES, DGS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ders, konu ve soru anlamında ek başka hiçbir kaynağa ihtiyaç bırakmadan çözüm getiren bütüncül bir sistem.
120 binden fazla öğrencinin kullandığı eğitim teknolojisi girişimi: Doping Hafıza

5. sınıftan 12. sınıfa kadar uzanan ve müfredatla tam uyumlu içerikleri bünyesinde barındıran online eğitim platformu Doping Hafıza, okul derslerine çalışmanın yanında YKS, LGS, KPSS, ALES, DGS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ders, konu ve soru anlamında ek başka hiçbir kaynağa ihtiyaç bırakmadan çözüm getiren bütüncül bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. 

Sistemin tamamen kişiye özel ders çalışma programı sunabilmesi ve öğrencilerin bu sayede çalışma takvimlerini düzenli takip edebilmeleri sistemin en sık kullanılan özellikleri arasında yer alıyor. Öğrenciler, bilgisayar, tablet veya telefonlarına kurdukları programla, kendi seçtikleri paket içerisinde yer alan tüm derslerin konu anlatım videolarına ve sorularına, istedikleri zaman istedikleri yerde sınırsız olarak ulaşabiliyorlar ve böylece öğrenme süreçlerinde kendilerine özgü hızda ilerleyebiliyorlar.

Öğrencilerin rehberlik ihtiyaçları için: Koçum Yanımda

Platformun bu sene geliştirilen "Koçum Yanımda" uygulaması, öğrencilerin rehberlik ihtiyacını hızlıca karşılamaya yönelik. Öğrenciler uygulama içine girerek sadece tek bir tıkla canlı ve görüntülü olarak sistemdeki sınav koçlarından veya derece yapmış üniversiteli koçlardan danışmak istedikleri tüm konuları kapsayacak şekilde anında rehberlik desteği alabiliyor.

Canlı ve görüntülü ders anlatımı: Şimdi Anladım

Koçum Yanımda” uygulamasının ders versiyonu diyebileceğimiz şu an geliştirme aşamasında olan "Şimdi Anladım" uygulamasında ise öğrenciler yine canlı ve görüntülü olarak ihtiyaç duydukları tüm derslerin öğretmenleri ile anında görüşme fırsatına sahip olacaklar. Bu uygulamada her bir görüşme, özellikle 10 dakika olacak şekilde kurgulandı. Yani öğrenciye uzun uzun ders anlatılan özel ders konseptinden farklı olarak bir nevi ekspres özel ders formatı olacak. Öğrenciler ders/konu çalışırken anlamakta zorlandıkları yerleri “Şimdi Anladım” sayesinde anında ve doğrudan yetkin bir öğretmenle görüşerek anlayabilecek; böylece öğrenme süreçlerine eksiksiz devam edebilecekler.

Çözücü ile bu sene 1 milyondan fazla soru çözüldü

"Çözücü" uygulamasında ise öğrenciler yapamadıkları herhangi bir sorunun fotoğrafını çekerek uygulamaya gönderiyor. Sistem içerisinde yer alan uzman branş öğretmenleri sorunun çözüm videosunu uygulama üzerinden öğrenciye kısa sürede ulaştırıyor. Bu sene Çözücü’de 1 milyondan fazla soru çözüldüğünü de hatırlatalım.

Şirketin Makine Öğrenmesi (Yapay Zeka) entegrasyonu tarafında yoğun bir AR-GE çalışması var. Bu kapsamda kişinin öğrenme süreçlerine, çözdüğü/çözemediği sorulara ve sınav başarılarına/başarısızlıklarına göre yapay zekanın analiz ve yönlendirme yapabileceği bireyselleştirilmiş öğrenme üzerine yoğun olarak çalışılıyor. 

2011 yılında Semih Hakyemez ve Ali Haydar Karakuş tarafından hayata geçirilen platform, an itibarıyla 200 çalışan ile hizmet veriyor. Şirket son yıllarda en az yüzde 100 oranında büyüdü. Doping Hafıza’yı 120 binden fazla öğrenci kullanıyor.

Gönüllü Anadolu projesi: Teknoloji Tırı

Doping Hafıza'nın gönüllü bir projesi de bulunuyor. Çocuklar ve gençler için kar amacı gütmeyen, tüm masrafları Doping Hafıza tarafından karşılanacak olan projenin adı "Teknoloji Tırı". Tırın içerisinde VR gözlüklerinden, yapay zeka temelli öğrenme modüllerine, oyunlaştırma yolu ile uzayı tanımaya kadar birçok aktivite yer alacak. Tesla Bobini, Van de Graaff Jeneratörü, Plazma Küresi ve Stirling Motoru gibi eğlenceli ve ilgi çekici etkileşimli deney düzenekleri ile öğrencilerin bilimsel merakının tetiklenmesi düşünülüyor. Teknoloji Tırı'nın eylül ayında yola koyulacağını belirtelim. İlk durak ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi olacak. Ziyaret edilen her okula bir robotik kodlama seti, her ziyaretçiye de satranç seti hediye edilecek.

Globaldeki sınavlara yönelik içerikler de platforma ekleniyor

Doping Hafıza kısa bir zaman sonra yurt dışındaki sınavlara yönelik (ABD'de SAT) hazırlanan içeriklerini de yayına alacak. Şirket ayrıca Londra ofisini de kuruyor. Yazılım ürünleri ve eğitim içeriklerinin direkt satışından gelir elde eden Doping Hafıza, geniş ürün gamı içerisinde ileride pazar yeri içerisinde işlem ücreti (Transaction Fee), Freemium ve donanım satışından gelir elde etme modellerini de kullanıyor olacak.

Bugüne kadar ürün ve hizmet satışı yaparak büyüyen şirket, 2022 başında Seri B veya Seri C’den başlayarak stratejik bir risk sermayesini (VC) ve/veya özel yatırım fonunu (PE) ortak olarak almak istiyor. Doping Hafıza, bu yatırımı global büyümesini hızlandırmak için kullanacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.