450 milyon dolar yatırım alan API tabanlı altyapı servisi DriveWealth'in değerlemesi 2.85 milyar dolara ulaştı

Bulut tabanlı, API tabanlı aracılık altyapısı geliştiren bir dijital ticaret teknolojisi şirketi olarak faaliyet gösteren DriveWealth, Insight Partners ve Accel tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı.
450 milyon dolar yatırım alan API tabanlı altyapı servisi DriveWealth'in değerlemesi 2.85 milyar dolara ulaştı

Bulut tabanlı, API tabanlı aracılık altyapısı geliştiren bir dijital ticaret teknolojisi şirketi olarak faaliyet gösteren DriveWealth, Insight Partners ve Accel tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Tura Greyhound Capital, Softbank Vision Fund 2, Point72 Ventures, Fidelity International, Base 10, FTX ve FlightDeck de katıldı. Şirketin değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 2.85 milyar dolara ulaştı.

2012 yılında hayata geçirilen DriveWealth şu anda ABD hisse senedi piyasasına perakende erişim sağlamak için Revolut, MoneyLion ve Vested dahil olmak üzere 100'den fazla ortakla çalışıyor. DriveWealth'in misyonu, gelişmekte olan yatırımcılara, genellikle ABD pazarlarına ilk kez erişim ve yatırım yapmaya başlama imkanı sunmak. Şirket bu kapsamda, API tabanlı teknolojisini kullanmanın yeni yollarını bulmak için ortaklarla birlikte çalışarak global olarak yatırım yapmayı kolaylaştırmayı hedefliyor.

DriveWealth, her mobil cihazın, her yaştan, varlık aşamasından ve finansal uzmanlık düzeyinden kişiler için yatırım ve tasarruf ürünlerine, hizmetlerine, tavsiyelere ve yardıma erişim için bir kapı olması gerektiğini düşünüyor. DriveWealth'in danışmanlık desteği ve bulut tabanlı platformu, iş ortaklarının müşteri kazanımı, sadakat, elde tutma ve gelir artışı sağlamak için sorunsuz bir şekilde markalı yatırım deneyimleri sunmalarına olanak tanıyor.

DriveWealth'in kurucusu ve CEO'su Bob Cortright, dünya çapında bir perakende yatırım devriminin başlarında olduğumuzu söylüyor. Cortright, DriveWealth'in, geleceğin yerleşik yatırım deneyimini sunmak için tercih edilen öncü şirketlerden biri olmayı hedeflediğini belirtiyor; bu yeni yatırımla ürünlerini geliştirip globaldeki faaliyetleri artıracaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.