Uzaktan çalışan ekipler için eş zamansız sesli ve görsel iletişim platformu: Beseda

Kişiler, Beseda'yı kullanarak arama yapmak veya uzun metinler yazmak yerine, bir video veya ses kaydederek içerik oluşturabiliyorlar.
Uzaktan çalışan ekipler için eş zamansız sesli ve görsel iletişim platformu: Beseda

Uzaktan ve hibrit çalışma artık hayatımızın değişmez bir parçası haline dönüştü. Covid-19 pandemisi ile başlayan bu süreç, faydaları görüldükçe kalıcı hale getirilmeye başlandı. Bundan sonraki süreçlerde de uzaktan çalışmanın hayatlarımızda önemli bir yere sahip olacağını söylersek yanılmamış olacağız gibi duruyor. Bununla birlikte her ne kadar uzaktan çalışmanın faydaları çok daha fazla olsa da bazı zamanlarda, özellikle ekiplerin bir araya gelmesi gerektiği durumlarda bazı zorlukları da beraberinde getirebiliyor. Bu noktada ise bazı araçlar bizlere yardımcı olmayı misyon ediniyor.

Zoom, Teams, Meet gibi video konferans araçlarından eş zamanlı olmayışı ile ayrılıyor

Uzaktan çalışan ekipler için eş zamansız -bu tanım, aracı benzerlerinden ayıran en önemli özellik- sesli ve görsel iletişim platformu Beseda da bu araçlardan biri. Hepimiz Zoom, Teams, Meet gibi araçlara fazlasıyla aşinayız ve görüşmelerimizin büyük bir çoğunluğunu bu araçlarla gerçekleştiriyoruz. Ancak video konferans uygulamaları eş zamanlı, yani anlık iletişime olanak sağlıyor. Bu araçları kullanmak için herkesin aynı anda aynı vakte sahip olması gerekiyor ve durum böyle olunca istenilen verim alınamayabiliyor. Beseda, içerikleri tıpkı video konferans görüşmesindeymişsiniz gibi oluşturmanıza, daha sonra bunları ekibinizle paylaşmanıza yardımcı oluyor.

Şimdilik tamamen ücretsiz

Kişiler, Beseda'yı kullanarak arama yapmak veya uzun metinler yazmak yerine, bir video veya ses kaydederek içerik oluşturabiliyorlar. Daha sonra bu içerikleri gönderdikleri takım arkadaşları bunları inceleyebiliyor ve istedikleri zaman cevap verebiliyorlar. Yani kimsenin vaktinden çalınmış olmuyor ve görsellik ile sesin gerektiği noktada dolu bir içerik de oluşturulmuş oluyor. Beseda şu an kapalı beta sürecinde, ancak erken erişim için platformun web sitesinden başvuru yapabiliyorsunuz. Şirket, kısa bir süre sonra Figma, Github, Miro gibi platformlarla da entegrasyon gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Beseda ilk etapta tamamen ücretsiz olarak sunuluyor, ancak girişimin kurucuları beta sürecinden çıkıldıktan sonra ücretli premium üyeliklerin de olacağını belirtiyor. 

Beseda'yı buradan inceleyebilir ve dilerseniz kapalı beta sürecine dahil olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.