Apple, iPhone ile ilgili sızıntıları durdurması için bir Çin vatandaşına mektup gönderdi

Vice'ın haberine göre Apple, bir Çin vatandaşına sızdırılmış veya çalınmış iPhone prototiplerini sosyal medyada paylaşmasını durdurması için mektup gönderdi
Apple, iPhone ile ilgili sızıntıları durdurması için bir Çin vatandaşına mektup gönderdi

Henüz tanıtılmayan ürünler ile ilgili ortaya çıkan sızıntılar, şüphesiz ki donanım ürünleri üreten firmaların yaşadığı en büyük sorunlardan. Bu sorunu en çok yaşayan firmalarından başında ise Apple yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse her yıl yeni iPhone modellerinin tanıtılmasından önce pek çok kaynaktan bu modeller ile ilgili sızıntılar paylaşılıyor.

Vice'ın haberine göre Apple, bir Çin vatandaşına sızdırılmış veya çalınmış iPhone prototiplerini sosyal medyada paylaşmasını durdurması için mektup gönderdi. Apple tarafından gönderilen mektupta bu kişinin kaynaklarının açıklanması da talep edildi.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın ve diğer büyük teknoloji markalarının üretimlerinin Çin'de olması nedeniyle bu tarz sızıntı haberlerinin de kaynağı genelde Çin oluyor.

Mektubun gönderilmesinin ana nedeni ise önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan iPhone modelleri ile ilgili yapılan sızıntıların tasarım ölçüleri anlamında tamamen doğru olmaması. Bu durum iPhone için kılıf üretecek olan firmaların yanlış boyutlarda kılıf üretmelerine neden oluyor

Prototipler ve satışa çıkacak ürün arasında pek çok tasarım değişikliği yaşanabiliyor. Bu nedenle prototiplere göre üretim yapan firmalar tarafından üretilen kılıfların satışa çıkacak olan modele uymaması sürpriz olmayacaktır. Bu durumun önüne geçmek isteyen Apple, şirketlerin prototip tasarımlarına güvenmeleri durumunda uygun olmayan iPhone aksesuarları üretebilecekleri konusunda şirketleri de uyardı.

iPhone aksesuarlarının oldukça büyük bir pazar haline geldiğini de ekleyelim. 2019 yılında paylaşılan verilere göre iPhone aksesuarları 19,9 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. 2026 yılına kadar bu pazarın 27,4 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması da bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.