Laska, 1,4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Laska Technology kurucusu ve CEO'su Onur Güdü tarafından paylaşılan bilgilere göre Laska Technology, tohum yatırım aldı.
Laska, 1,4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Lastik malzemeleri bileşenlerine ayırabilen yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Laska Technology'yi ilk olarak 2019 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Laska Technology kurucusu ve CEO'su Onur Güdü tarafından paylaşılan bilgilere göre Laska Technology, tohum yatırım aldı.

Güdü tarafından aktarılan bilgilere göre tohum yatırım turu 1,4 milyon dolar ile tamamlandı. Edindiğimiz bilgilere göre Laska Technology'nin tohum yatırım turu 10 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.

1,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, RHEA Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna RHEA Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın haricinde ise Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Akıllı Şehirler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve diğer bireysel yatırımcıların katıldıklarını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse 2017 yılında Onur Güdü tarafından kurulan Laska, lastiklerden hem sıvı ürün hem de aynı anda bir katı ürün elde edebiliyor. Elde edilen sıvı ürün yüksek kalorifik değere sahip olması sebebiyle doğrudan enerji üretiminde de kullanılabiliyor.

Güdü tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Laska'nın temel amacı, üretim ile birlikte Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilir kalkınma için ilan edilen 17 Küresel Amaçtan 9’una katkı sağlayarak yarattığı etkiyi global ölçekte her geçen gün daha da artırmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.