Fransız e-ticaret platformu ManoMano, 355 milyon dolar yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu 355 milyon dolarlık F serisi yatırım turu Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşti.
Fransız e-ticaret platformu ManoMano, 355 milyon dolar yatırım aldı

Ev dekorasyonu için e-ticaret platformu olarak hizmet sunan ManoMano'nun  E serisi yatırım turunda 139 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1,5 yılın ardından yeni bir yatırım aldığını duyuran ManoMano, F serisi yatırım turunda 355 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu 355 milyon dolarlık F serisi yatırım turu Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşti. 355 milyon dolarlık yatırım turunda Dragoneer Investment Group'un haricinde şirketin eski yatırımcılarından olan Temasek, General Atlantic, Eurazeo, Large Venture fund, Aglaé Ventures, Kismet Holdings ve Armat Group da katıldı.

Alınan 355 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 705 milyon dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. ManoMano tarafından aktarılan bir diğer önemli bilgi ise girişimin değerlemesi ile ilgili oldu. Paylaşılan bilgilere göre yapılan yatırım ile birlikte ManoMano'nun değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

Karşılaştırmak gerekirse ManoMano'nun 2020 yılının Ocak ayındaki değerlemesi 637 milyon dolar seviyelerindeydi. 2013 yılında Christian Raisson ve Philippe de Chanville tarafından Paris'te kurulan ManoMano, ev ve bahçe dekorasyonu için kendin yap (DIY) ürünleri satan bir e-ticaret platformu olarak karşımıza çıktı.

ManoMano'nun Fransa başta olmak üzere toplamda 6 Avrupa ülkesinde hizmet verdiğini de paylaşalım. Alınan 355 milyon dolarlık yatırım, ManoMano'nun ekibini büyütmesi ve Avrupa'ya açılmaya devam etmesi için kullanılacak. Edindiğimiz bilgilere göre ManoMano, 2022 yılı içinde ekibine 1000 kişiyi dahil etmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.